Luister
muziek
1 oktober 2022 - 15:26
Deel dit artikel:

'Cranendonck ligt op schema met huisvesten van statushouders'

Volgens de onderzoeksredactie van RTL Nieuws loopt bijna de helft van de gemeenten in Nederland structureel achter bij het huisvesten van asielzoekers die in Nederland mogen blijven. Dat is niet het geval in gemeente Cranendonck, zo blijkt uit hun cijfers.

cranendonck24
  / Redactie
Advertentie

Uit de nieuwste prognose van het ministerie van Justitie & Veiligheid moeten in het eerste halfjaar in 2023 de gemeenten nog voor 21.200 statushouders een huis zien te vinden. Statushouders zijn mensen die een verblijfsvergunning hebben gekregen nadat zij bijvoorbeeld waren gevlucht voor oorlog, geweld of vervolging. Elke gemeente in Nederland is wettelijk verplicht asielzoekers met een verblijfsvergunning een woning te bieden.

Cranendonck

Dat lukt gemeente Cranendonck dus aardig. Uit de cijfers blijkt, in tegenstelling tot onze gemeente, dat bijna de helft van alle gemeenten structureel achterloop. Op 1 september moest gemeente Cranendonck nog 15 statushouders plaatsen voor het eind van het jaar.

Stand op 1-1-2022: 7 (achterstand)
Stand op 1-7-2022: -1 (voorsprong)

De nieuwe taakstelling voor de gemeente is naar verwachting 27. Dat betekent dat voor 1 juli 2023 in totaal nog voor 42 statushouders een plek moet worden gevonden.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie