Luister
muziek
3 oktober 2022 - 12:27
Deel dit artikel:

Uitvaartcentrum in Budel laat je zien hoe je om kunt gaan met verlies en rouw

Op woensdag 19 oktober is er in het uitvaartcentrum in Budel een gratis informatieavond over omgaan met verlies en rouw.

cranendonck24
  / advertorial
Advertentie

De bijeenkomst, van 19.30 tot 21.30 uur, biedt plaats aan zo'n elf mensen. Belangstellenden zijn van harte welkom, ook als er nog niet eerder contact was met Van der Stappen of BrightBlue Coaching & Training.

Er is geen handleiding

Mensen die een dierbare hebben verloren of een ander verlies hebben meegemaakt, denken vaak dat ze het niet goed doen. Of dat de reacties die ze bij zichzelf merken, niet normaal zijn. Het is goed om te weten dat rouwen hard werken is en (onbewust) veel energie vraagt. Het is belangrijk om jezelf tijd en ruimte te gunnen.

Je komt immers terecht in een onbekende wereld, die je – zeker in het begin – weinig houvast biedt. Een wereld waarin je aan het overleven bent en goedbedoelde adviezen uit de omgeving niet echt helpen. Er is geen handleiding die je kunt volgen. Mensen in rouw vragen zich dan ook vaak af of ze hier ooit nog uitkomen. De omgeving vraagt zich dikwijls af hoe mensen in rouw gesteund kunnen worden.

Helpende handvatten bij rouw

Op deze en andere vragen komen heldere antwoorden tijdens de informatieavond op 19 oktober. Ieders antwoord op verlies, ieders manier van rouwen, is uniek. Er zijn geen vaste regels voor rouw, maar wel handvatten die kunnen helpen in een rouwproces.

Op uitnodiging van Martin Horst, uitvaartverzorger bij Van der Stappen, vertelt Jeanne van Mierlo, verlies- en rouwtherapeut bij BrightBlue Coaching & Training, over wat je tegen kunt komen tijdens een rouwproces en over helpende handvatten. Er is ruimte voor het stellen van vragen; persoonlijke verhalen zijn welkom. Hoeft niet, mag wel. Vragen mogen na afloop overigens ook persoonlijk gesteld worden.

Aanmelden

Mensen die de avond willen bezoeken, melden zich aan via info@vdstappen.nl of via telefoonnummer 0495-430260. Bevestiging vindt plaats op volgorde van aanmelding. Adres van het uitvaartcentrum: Klein Schoterstraat 2a in Budel (bij de ingang van de algemene begraafplaats). 

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie