muziek
10 oktober 2022 - 06:05
Deel dit artikel:

Sv Budel legt VV Maarheeze over de knie in gezapige derby

In een nauwelijks opwindende derby tussen sv Budel en VV Maarheeze heeft zondagmiddag de thuisclub aan het langste eind getrokken. Verdiend, dat wel, maar het vertoonde veldspel was van twee kanten zeer matig. Na een gezapige eerste helft en een 1-1 tussenstand, werd sv Budel na de rust wat beter en dit was uiteindelijk ruim voldoende om een onmachtig VV Maarheeze te verslaan: 3-1.

cranendonck24
  / Willem-Jan Schampers / Amateurvoetbal Eindhoven
  • Beeld - Hennie Roosen

Via Amateurvoetbal Eindhoven

Rik Bogers, aanvoerder van sv Budel, erkende meteen dat het - vooral vóór de rust - bar en boos was. "Geen idee waar het aan lag, maar we kwamen geen moment in onze eigen spel. Er werd door beide ploegen ontzettend veel balverlies geleden en de doelpunten die vielen, waren tekenend voor het vertoonde voetbal. VV Maarheeze scoorde uit een vrije trap en wij door een eigen doelpunt. Daarmee is eigenlijk alles gezegd over de eerste helft. Ik kan wel zeggen dat onze trainer in de rust niet helemaal tevreden was. Ach, weet je, we hebben negen punten uit drie wedstrijden. Als het voetbal dan dadelijk ook nog beter wordt."

Reacties van trainers

Trainer Erik van Rooij van sv Budel kon de woorden van zijn aanvoerder alleen maar onderschrijven. Al was hij van mening dat er in de tweede helft wel aardig werd gespeeld door zijn ploeg. "In de rust heb ik ze gevraagd waar ze mee bezig waren. In de tweede helft hebben dit signaal goed opgepakt. Niet dat het voetbal ineens zo goed was, maar we speelden met bezieling en de wil om te winnen." Even verderop stond zijn collega Erik Schaeken teleurgesteld te kijken. "We misten nogal wat spelers, vandaar dat ik zelf ook de hele wedstrijd heb meegedaan. Vóór de rust konden we nog wel aardig meekomen, maar in de tweede helft raakten we nog twee basisspelers kwijt en dit was te veel van het goede."

Kansrijk

Zoals gezegd was de eerste helft nauwelijks het aanzien waard. Zelfs niet voor de supporters van beide clubs. De eerste kansjes waren voor VV Maarheeze, dat via Remy Verhoeven twee keer vrij voor doelman Dennis van Gils verscheen. Zijn kopballen miste echter richting. In de 27ste werd het eigenlijk uit het niets 0-1. Een vrije trap van Ralf van Beek verdween zomaar in de uiterste hoek, waarbij Van Gils er niet erg goed uit zag. Sv Budel reageerde onmiddellijk, maar Rik Bogers kon in kansrijke positie een een-twee met Youri Bogers onvoldoende vervolg geven.

Na nog een schietkans voor Youri Bogers, vond heel VV Maarheeze dat het recht had op een strafschop. Een verre uittrap van doelman Jarno Nijssen zette Remy Verhoeven aan het werk. De VV Maarheeze-spits werd echter gestuit door Van Gils. Onreglementair vond Schaeken en hij liet dit ook onomwonden weten aan scheidsrechter Nico Veltrop. De Limburgse leidsman zag er evenwel geen overtreding in en gaf een achterbal aan sv Budel. Twee minuten later was het plotseling 1-1. Stan van Leeuwen zette de bal vanaf rechts voor en zag dat Dean Dillen ongelukkig zijn eigen doelman verschalkte.

Kansloos

Na rust werd het allemaal niet veel beter, maar werd er binnen vier minuten gescoord. Een snel genomen vrije trap belandde bij invaller Sepp Aendekerk, die het maar eens van afstand probeerde. De bal werd dusdanig van richting veranderd dat Nijssen volstrekt kansloos. Sneu voor VV Maarheeze, maar de vreugde bij sv Budel was veelzeggend. Ook hierna ontbrandde de wedstrijd niet. Sv Budel consolideerde en VV Maarheeze was niet bij machte om het de thuisclub écht moeilijk te maken. In de 73ste was er een enorme kans voor sv Budel. Youri Bogers schoot de bal via Nijssen op de paal en in de rebound zag Rik Bogers de bal van de doellijn gered.

Beide trainers wisselden volop, waar veel invloed op het spel had dit niet (meer). Sv Budel was de meest gevaarlijke ploeg, maar heel tevreden over het poverse spel van zijn ploeg kon Van Rooij ook niet zijn. De wedstrijd leek dan ook af te stevenen op een magere 2-1 overwinning voor sv Budel, maar scheidsrechter Veltrop had in de blessuretijd nog een surprise in petto. Hij zag een overtreding in een buiteling van sv Budel-invaller Bas Bergmans en kende een strafschop toe aan sv Budel. Rik Bogers aanvaardde het cadeautje dankbaar en knalde vanaf elf meter de 3-1 binnen.