Luister
muziek
2 november 2022 - 14:04
Deel dit artikel:

Geld vrijgemaakt voor kunstgrasveld bij sv Budel

Er wordt geld vrijgemaakt voor de aanleg van een kunstgrasveld bij sv Budel. Ook moeten de huidige voetbalvelden gerenoveerd worden.

cranendonck24
  / Redactie
  • Beeld - Jos Meusen
Advertentie

VVD Cranendonck en ELAN hebben het initiatief genomen om in 2023 geld vrij te maken voor de aanleg van een kunstgrasveld en de renovatie van de overige velden op 't sportpark van sv Budel. Daarmee is 850.000 euro gemoeid. Dit krediet stond al in de meerjarenbegroting, maar is naar voren gehaald, zodat sv Budel aan de slag kan.

Sportvisie

De twee partijen hebben daarvoor een amendement voor ingediend en die is tijdens de raadsvergadering over de begroting aangenomen. De partijen willen daarmee niet de definitieve versie van een sportvisie afwachten. Hier wordt al jaren over gesproken. Volgens VVD en ELAN is er op korte termijn een ingreep nodig bij de velden van sv Budel.

Brandbrief

Eerder stuurde sv Budel al een brandbrief aan de gemeente. De staat van de velden is erg slecht, de grond is namelijk veel te vettig, zeker na regenval. Enkele weken geleden heeft er overleg plaatsgevonden tussen Attender en het hoofdbestuur. Het dringende advies van Attender aan het bestuur was dan om die hele week niet te trainen. Het bestuur heeft na beraad dit advies overgenomen. De problematiek is toen nogmaals aangekaart bij de gemeente Cranendonck.

Tegenstemmen

De rest van de partijen in de raad stemden overigens niet in met het amendement. Zij zien liever eerst de sportvisie verschijnen en vinden dat aan de hand daarvan alle sportverenigingen in gemeente Cranendonck gelijk behandeld kunnen worden.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie