Luister
muziek
11 November 2022 21:15
Deel dit artikel:

Buulder Buk viert carnaval met prinses Nicky

Tijdens Ut Get Beginne is vrijdagavond prinses Nicky bekendgemaakt als de 67e hoogheid van CV Buulder Buk tijdens komende carnaval. Zij zwaait de scepter met prins Jeroen aan haar zijde.

cranendonck24
  / Redactie
Advertentie

Het is daarmee voor het eerst in het bestaan van de Buulse carnavalsvereniging dat de scepter bij een prinsenpaar niet door de prins maar door een prinses gedragen worden. De 34-jarige Nicky, in het dagelijkse leven Nicky Broers-Lammers, zal met haar prins Jeroen aan haar zijde regeren onder de leus 'Alle vuut van de vloer, mej un geit aon ut roer!'

Zuipschuiten

Prinses Nicky I heeft het carnavalsbloed door de aderen stromen en is als duizendpoot op vele fronten actief in het verenigingsleven van Budel. Samen met Jeroen zijn ze al vele jaren lid van De Zuipschuiten, die als groep meer dan 22 jaar deel hebben uitgemaakt van de Budelse optochten.

Het prinselijk paar heeft drie kinderen; Nienke, Sepp en Jur. Als gastouder heeft ze het doordeweeks nog druk met de verzorging en het vermaak van de kinderen in haar kinderopvang.

Adjudanten

Zij worden in de uitvoering van hun taken door de adjudanten bijgestaan. Dat zijn haar zus Else met haar man Jurgen Thijssens, maar ook hun voorgangers Bart en Ingrid van Steenbergen. Iedereen die het verdient zal door prinses Nicky I onderscheiden worden in de 'Orde van ’t Schuitje'.

Bokkenfèst

Na het feest op vrijdag mag de nieuwe hoogheid van CV Buulder Buk direct op zaterdag weer aan de bak tijdens het Bokkenfèst. Ook dan is de toegang gratis en zijn er optredens van DJ Siem, Schorre Chef en MC Vals, Bonte Carlo en Jeroen van Zelst.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie