Vanaf 1986 zijn strengere regels over de geluidbelasting op en geluidwering van nieuwe woningen. Hierdoor wordt het geluid van wegverkeer in de woning zoveel mogelijk beperkt. Om de geluidsisolatie van oudere en reeds in 1986 bestaande woningen te onderzoeken en waar nodig te verbeteren, heeft het rijk geld ter beschikking gesteld. Deze woningen zijn gekenmerkt als zogenaamde ‘saneringswoningen’.
Burgemeester en wethouders (B&W) van de gemeente Cranendonck maken bekend dat zij van plan zijn een saneringsprogramma vast te stellen voor het geluidsaneringsproject 'Budel-Centrum'.
Het saneringsprogramma heeft tot doel het wegverkeerslawaai ten gevolge van de Burgemeester van Houtstraat, Deken van Baarsstraat, Dr. Ant. Mathijsenstraat, Meemortel, Mulkstraat en Nieuwedijk bij de saneringswoningen te beperken. Onderzocht is wat de geluidbelasting ten gevolge van het wegverkeer op de gevels van de saneringswoningen is en hoe die kan worden teruggedrongen. De conclusie uit het onderzoek is dat het invoeren van een 30 kilometer per uur-zone op de Dr. Ant. Mathijsenstraat en Deken van Baarsstraat gezien kan worden als saneringsmaatregel, aangezien deze herinrichting de geluidbelasting op de woningen verlaagd.
Op de Mulkstraat zal stil wegdek worden aangelegd. Uit onderzoek is gebleken dat dit een doelmatige maatregel is. De saneringswoningen aan de Deken van Baarsstraat, Dr. Ant. Mathijsenstraat, Burg. van Houtstraat, Meemortel, Mulkstraat en Nieuwedijk komen aanvullend in aanmerking voor een onderzoek naar het binnenniveau in de woning. Mocht de wettelijke grenswaarde overschrijden, dan komt de woning eventueel in aanmerking voor aanvullende geluidwerende gevelmaatregelen om aan de wettelijke normen voor wat betreft het binnenniveau in de woningen te voldoen.
Het ontwerp-saneringsprogramma bestaande uit het akoestisch onderzoek, het UK/s-formulier (subsidieaanvraagformulier) en de lijst met woningen liggen van 18 november tot en met 30 december ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis in Budel. Maak hiervoor telefonisch een afspraak via telefoonnummer 14-0495.
Tegen het ontwerp-saneringsprogramma kan iedereen tijdens de inzage periode een zienswijze naar voren brengen. Alle zienswijzen stuur je naar postbus 2090, 6020 AB Budel. Voor een mondelinge zienswijze kun je een afspraak maken via telefoonnummer 140495.
De schriftelijke zienswijzen moeten worden ondertekend en tenminste bevatten:
1. je naam en adres;
2. de datum;
3. een omschrijving van het besluit waartegen de zienswijzen zijn gericht;
de motivering/onderbouwing van de zienswijzen.
Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android