Luister
Live
21 november 2022 - 10:42
Deel dit artikel:

VIDEO: Hoog werkgeluk bij 65 leerlingen tellende school Gastel: 'Het zit in de kleine dingen'

De basisscholen OBS 't Lange in Gastel en OBS De Triolier in Budel zijn dit jaar voor de tweede keer op rij uitgeroepen tot 'Klassewerkplek'. De organisatie van Klassewerkplek nam een kijkje op de school in het kleinste dorp van Cranendonck, dat zo'n 65 leerlingen telt.

cranendonck24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - YouTube Klassewerkplek

Schoolleider Stijn Kuipers komt aan het woord in onderstaande video. "Wij zijn Klassewerkplek geworden omdat we een klein team zijn waarin we heel veel voor elkaar over hebben. We moeten het samen regelen, dus iedereen hier moet aan boord zijn", zo legt Kuipers uit. "Daarnaast probeer ik de leerkrachten in hun kracht te zetten, vrijheid te geven en de professional te zijn die je als leerkracht bent."

Werkgeluk

Klassewerkplek gaat jaarlijks op zoek naar de scholen waar werkgeluk het hoogst is. Werknemers vullen een vragenlijst in en aan de hand daarvan wordt bepaald hoe hoog het werkgeluk is. Het moge duidelijk zijn: bij OBS 't Lange in Gastel en De Triolier in Budel zit dat wel goed. "Het zit 'm in kleine dingen. Zo beginnen wij een studiedag om 09.00 uur. Die kleine dingen worden als heel waardevol ervaren."

In deze video krijgen we een mooi inkijkje in de school. Dat Stijn Kuipers een belangrijke rol speelt in het verkrijgen van de titel Klassewerkplek, blijkt ook uit de woorden van leraar Debbie Termeer. "Ik denk dat Stijn ervoor zorgt dat we heel veel ruimte krijgen om zelf keuzes te maken over wat belangrijk is voor onze eigen groepen."

'We staan altijd naast elkaar'

Maar ook de saamhorigheid bij OBS 't Lange blijkt een grote factor, zo benadrukt leerkracht Ascha Wijffelaars. "We staan altijd naast elkaar, we doen het samen hier op school. Wat je ook doet, je wordt altijd gesteund door je collega's, de directeur en het bestuur. Ik heb het gevoel dat het altijd oké is wat we doen, als we er maar goed over nagedacht hebben. Dat maakt het mooi."

Bekijk de volledige video hieronder.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug