Luister
muziek
22 november 2022 - 12:36
Deel dit artikel:

Waarom winterbanden kopen? Twan van Mierlo legt het uit

Op zoek naar winterbanden in Cranendonck? Bij Autobedrijf Twan van Mierlo in Budel-Schoot kunnen ze je voorzien van banden en je klaarmaken voor de koude maanden. We geven je hier enkele tips over het aanschaffen van winterbanden.

cranendonck24
  / advertorial
  • Beeld - Foto ter illustratie
Advertentie

In november en december stappen veel autobezitters over naar winterbanden. Een goed moment dus om je advies te geven over het kopen van winterbanden. Want waarom winterbanden aanschaffen?

Alternatief winterbanden

Maar er is volgens Twan van Mierlo ook een goed alternatief voor winterbanden. Dat zijn de 4-seizoenenband of 4 season-band. "Dat is voor Nederland erg interessant, omdat je bij winterbanden weer een extra set velgen moet kopen", adviseert Twan.

Tips over winterbanden

De ANWB geeft ook volop advies over winterbanden. Zo raden ze het zeker aan om winterbanden te kopen. Dat kan dus bij Autobedrijf Twan van Mierlo aan de Parallelweg in Budel-Schoot. Voor tips over winterbanden kun je ook Twan van Mierlo vragen.

Hieronder de tips van de ANWB.

Waarom zou je winterbanden kopen?

Bij lage temperaturen wordt rubber hard en onelastisch. Daarom maken bandenfabrikanten twee verschillende type banden: de winterband voor lage temperaturen en de zomerband voor hoge temperaturen. Winterbanden zijn echte specialisten geworden voor winterse omstandigheden. Ze zijn gemaakt van een zachtere rubbersamenstelling dan zomerbanden en hebben een grote hoeveelheid lamellen in het profiel, waarmee ze de sneeuw als het ware kunnen vastpakken. Dat geeft veel meer grip. Veilig rijden op sneeuw en ijs is dan ook de belangrijkste reden om winterbanden te kopen.

Omdat je twee keer per jaar wisselt van zomerbanden naar winterbanden en vice versa, kun je de winterbanden het beste om de velgen laten als je ze in de zomerperiode opslaat. Koop dus een set winterbanden inclusief vier velgen. Je bespaart zo op kosten voor balanceren en ventielen en tegen de tijd dat de winterbanden onder je auto nodig zijn, kunnen ze snel gemonteerd worden.

Je kunt winterbanden prima om lichtmetalen velgen leggen. Het voordeel is dat lichtmetalen velgen minder roestgevoelig zijn en er fraaier uitzien. Maar als je de winterbanden om stalen velgen doet, betaal je weer een betere prijs. Lichtmetalen velgen zijn nu eenmaal duurder. Let er goed op dat de winterbanden de voorgeschreven maat hebben. Ook de velgen moeten de juiste grootte hebben.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie