Luister
muziek
24 november 2022 - 12:07
Deel dit artikel:

5 fiscale tips voor ondernemers uit Cranendonck

Als je ondernemer bent in Cranendonck dan wil je natuurlijk zo weinig mogelijk kosten maken en zo min mogelijk belasting betalen. Er zijn diverse regelingen waar je gebruik van kunt maken. Daarbij moet je als ondernemer ook nog rekening houden met verduurzaming.

cranendonck24
  / advertorial
  • Beeld - Foto ter illustratie
Advertentie

Met deze 5 tips helpen we je een stukje op weg.

1: Stap over op elektrisch rijden

Een belangrijke stap naar verduurzaming is een elektrische auto te rijden. Je hoeft daarvoor de auto’s niet zelf aan te schaffen, maar je zou kunnen kiezen voor financial lease. Bij elektrisch leasen kan je nog gebruik maken van bepaalde duurzaamheidssubsidies informeer hiervoor wel even bij je eigen gemeente. De elektrische auto’s kunnen desgewenst bestickerd worden met je bedrijfslogo. De kosten zijn fiscaal aftrekbaar als bedrijfskosten.

2: Houd je incidentele bedrijfskosten goed bij

Naast een auto leasen in plaats van kopen kun je op nog meer punten besparen op je inkomstenbelasting. Houd bedrijfsuitgaven goed bij, vooral de incidentele. Je zakelijk abonnement voor internet of bellen is meestal wel duidelijk. Maar als er boodschappen voor de zaak worden gedaan raakt het bonnetje nog wel eens zoek. Dat is zonde, want dit soort kosten mag je ook aftrekken van de inkomsten uit je bedrijf.

3: Doe op tijd aangifte

Het is belangrijk om op tijd je aangiften voor omzetbelasting en indien van toepassing loonbelasting en vennootschapsbelasting te doen. Zo voorkom je een boete. Werk je samen met een boekhouder? Zorg dan dat het kantoor tijdig alle facturen en andere stukken heeft.

4: Verduurzaam je bedrijfspand

Er zijn verschillende subsidiemogelijkheden om je kantoor te verduurzamen. Denk aan zonnepanelen, een warmtepomp of isolatie van muren en het dak. Je kunt online informatie vinden over de mogelijkheden om een tegemoetkoming in de kosten te krijgen. De aanvraag loopt via de gemeente of de provincie. Zorg ervoor dat je alle aankoop- c.q. betalingsbewijzen kunt overleggen voor de subsidieaanvraag.

5: Fiscaal voordeel voor je kerstpakketten

Wil je je personeel of zakelijke relaties verrassen met een kerstpakket? De kosten daarvan mogen tot een vastgesteld maximum worden afgetrokken. De BTW mag in alle gevallen worden verrekend. Op die manier kun je dus heel voordelig iets leuks doen voor goede zakenrelaties of je personeel laten weten dat je ze heel erg waardeert. Voor personeel maak je hiervoor gebruik van de werkkostenregeling. Die kan ook voor andere doelen worden ingezet, zoals een extraatje op een ander moment in het jaar of een gezamenlijke activiteit met het bedrijf.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie