Luister
muziek
1 december 2022 - 15:29
Deel dit artikel:

Geen Renewi meer: Remondis nieuwe afvalinzamelaar in Cranendonck

Vanaf januari 2023 wordt het afval in gemeente Cranendonck ingezameld door Remondis. In 2022 won Remondis de aanbesteding die door gemeente Cranendonck is uitgezet. Daarmee komt er een einde aan een periode van Renewi als afvalinzamelaar.

cranendonck24
  / Redactie
  • Beeld - Foto ter illustratie
Advertentie

Aanbesteden is een eerlijke manier om inkopen door de overheid te regelen. Alle geïnteresseerde bedrijven krijgen zo een gelijke kans om werk uit te voeren.

Wat verandert er?

Vanaf 2 januari haalt Remondis huis-aan-huis het afval op en verzorgt de afvoer en verwerking van afval dat wordt ingeleverd via de milieustraat. Dit betekent dat er vanaf januari andere inzamelwagens door de straten rijden. Ook de inzamelroute(s) en -dagen wijzigen. Op dit moment is nog niet exact bekend hoe het exacte schema eruit komt te zien. Zodra hierover meer bekend is, informeren we je hierover.

Wat blijft hetzelfde?

De inzamelfrequentie en de manier waarop je afval kunt aanbieden blijft gelijk. De PMD-zakken kun je dus ook vanaf januari nog steeds iedere twee weken (in de gele PMD-zakken) langs de straat zetten, de groene (GFT-)container kan wekelijks worden aangeboden en het restafval (de grijze kliko) kun je één keer per acht weken aanbieden. Ook de afval-app, afvalkalender.cranendonck.nl én het aanbieden van afval op de milieustraat en de openingstijden van de milieustraat blijven gelijk.

Tot en met 31 december

In de tweede helft van december informeert de gemeente je over de nieuwe inzameldata voor 2023. Zodra de data en routes definitief zijn, worden ook de afval-app én afvalkalender.cranendonck.nl bijgewerkt. "Tot slot wijzen we u er op dat u tot en met 31 december 2022 tariefzakken nog gratis kunt inleveren bij de Milieustraat. Vanaf 2023 is dit niet meer mogelijk. Voor het legen van de groene GFT-container betaalt u vanaf januari weer het standaardtarief", aldus de gemeente Cranendonck.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie