Luister
muziek
12 januari 2023 - 06:03
Deel dit artikel:

Ook groepen buiten Soerendonk mogen voortaan meedoen aan optocht Roesdonkers

Naar aanleiding van enkele vragen vanuit diverse optochtdeelnemers is er besloten om het optochtreglement van CV De Roesdonkers op een aantal punten te wijzigen. De belangrijkste wijziging: ook groepen die niet uit Soerendonk komen mogen voortaan meedoen aan de optocht.

cranendonck24
  / Redactie
  • Beeld - Harm van Leuken
Advertentie

De Roesdonkers hebben ooit in een ver verleden een optochtreglement opgesteld en er toen voor gekozen om geen groepen buiten Soerendonk mee te laten doen. Daarnaast deden de optochtdeelnemers alleen mee voor de prijzen als deze op zaterdag en zondag niet in andere optochten van Cranendonck hadden meegedaan. "Destijds waren dit weloverwogen en doordachte beslissingen om de optocht van Soerendonk aantrekkelijk en betaalbaar te houden voor het publiek", zegt de carnavalsvereniging.

'Huidige situatie is veranderd'

Nu zeggen ze: "De huidige situatie is echter veranderd (corona en een gewijzigde financiële situatie van onze vereniging). Daarom hebben we deze regel nogmaals tegen het licht gehouden en aangepast. De bovenstaande beperkingen zijn uit het optochtreglement gehaald."

Geen consequenties meer

Dus waar het op neerkomt is dat iedereen mee mag doen in de optocht, ook voor de prijzen. Daarnaast mogen deelnemers van de carnavalsoptocht ook deelnemen in andere optochten, zonder hiervan consequenties in de optocht van Soerendonk te ondervinden. "We hopen hiermee een passende aanpassing te hebben kunnen doen", aldus CV De Roesdonkers.

Er zijn meer wijzigingen doorgevoerd in het reglement. Het volledige optochtreglement van De Roesdonkers vind je HIER.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie