Luister
muziek
24 januari 2023 - 15:27
Deel dit artikel:

Dertien jubilarissen (tot 75 jaar!) in het zonnetje bij sv Budel

Op 5 januari zijn de twaalf van de dertien jubilarissen van sv Budel gehuldigd bij de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie.

cranendonck24
  / Sv Budel
  • Beeld - Sv Budel
Advertentie

Roy Claassen, Koen Corsten, Jordy Drieman en Joost van Heugten zijn 25 jaar lid. Jack Beckers, Dennis Boogers en Jan Vlassak zijn 40 jaar lid. William Derks, Wiel Scheffers, Jac Soers, Jan Soers en Frans Soors zijn 50 jaar lid. Tot slot is Ber Neeskens al 75 jaar lid van onze vereniging. Daarna is er geproost op het nieuwe jaar na de toespraak van voorzitter Rob Bergmans.

Nieuwjaarstoespraak

Hieronder lees je de volledige nieuwjaarstoespraak tijdens de receptie van sv Budel.

Welkom spelers, supporters, vrijwilligers en sponsoren van sv Budel.

Fijn dat jullie hier nu echt live aanwezig kunnen zijn. Dat geeft ons als bestuur de kans om jullie allemaal een gelukkig nieuwjaar te wensen. De afgelopen 2 jaar heeft deze receptie door corona niet plaats kunnen vinden dus wij zijn blij dat dit nu wel kan. We leven in hoopvolle, en ook spannende tijden. Er is erg veel onzekerheid na Corona door de enorme stijging van kosten en de daarmee samenhangende financiële onzekerheid voor veel van ons. Dit geldt ook zeker voor sv Budel. Zoals op de ledenvergadering aangegeven staan we er financieel prima voor maar zullen de stijgende kosten en dan met name de energiekosten ook ons parten gaan spelen.

Een tweede zorg die we hebben als bestuur is het aantal vrijwilligers waar we als club een beroep op kunnen doen en de hoeveelheid taken. Het wordt steeds moeilijker vrijwilligers te vinden en wij draaien op een groot aantal vrijwilligers, ook hier aanwezig die er heel veel, misschien wel teveel tijd in stoppen. Ik wil jullie oproepen om met ons na te denken hoe we de last over meer schouders kunnen verdelen, zodat we deze mooie club kunnen blijven continueren. Een andere zorg die we als bestuur hebben is verbaal geweld op en rond het veld. We zien te vaak dat we ons niet houden aan onze eigen normen en waarden en zien zelfs dat jeugdwedstrijden zijn gestaakt het afgelopen jaar. Wij willen jullie vragen om samen met ons toe te zien op naleving van de voor ons zo belangrijke normen en waarden.

Hoop was er ook. De sportieve prestaties van 1 geven een mooi perspectief. We hebben 12 seniorenteams, 35 jeugdteams en bijna 1000 leden. Daar zijn we echt heel trots op. Met elkaar maken we dagelijks impact op de gezondheid van alle leden die hier voetballen. We hebben het afgelopen jaar ruim 20.000 euro geïnvesteerd in nieuwe materialen zoals ballen doelen en hesjes. Dit kon doordat we tijdens corona minder kosten hadden en de inkomsten op niveau bleven dankzij onze trouwe leden en supporters. Het afgelopen jaar maar ook de 2 komende jaren maken we ook de broodnodige stappen in de verbetering van onze accommodatie. Eind januari openen we onze nieuwe kleedlokalen en beschikken we over 14 mooie moderne kleedlokalen. Aan het einde van dit seizoen wordt een kunstgrasveld aangelegd (veld 2) en worden ons hoofdveld en de trainingsvelden van een lavaveld voorzien. Aan het einde van het volgende seizoen worden de andere velden aangepakt. Het veld naast de volleybalbak wordt verlicht en ingezet voor 9 tegen 9 en trainingen. Wij willen jullie echt bedanken voor jullie enorme geduld. Te vaak hebben we wedstrijden en trainingen moeten aflassen en hebben jullie op slechte velden moeten spelen. Dat is binnenkort echt voorbij.

Sv Budel is een plek waar mensen met het verschil maken. Ik ervaar het dagelijks als een hele hechte club. Dat heb ik wederom mogen ervaren tijdens de uitvaart van de moeder van Cody van Rooij. Een hele grote vertegenwoordiging van de club was aanwezig om Cody te steunen en dat heeft op mij grote indruk gemaakt. Laten we deze kracht gebruiken om er een nog mooiere club van te maken.

Laten we proosten een sportief en gezond 2023!
Rob Bergmans

Jubilarissen

Om 19.30 uur werd de avond afgetrapt met het ontvangst van de jubilarissen van sv Budel. Voor elke jubilaris had voorzitter Rob Bergmans een aantal mooie anekdotes verzameld en het werd een prachtige avond met een aaneenschakeling van mooie herinneringen. Bijzonder was vooral het 75-jarig jubileum van Ber Neeskens.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie