Luister
muziek
01 Februari 2023 14:16
Deel dit artikel:

Van Carré naar De Smeltkroes: Jochem Myjer treedt op in Maarheeze

AK De Smeltkroes heeft Jochem Myjer toegevoegd aan hun theaterprogramma. De bekende cabaretier staat over enkele maanden in Maarheeze op het podium.

cranendonck24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Ester Gebuis
Advertentie

Het duurt nog even voor de tweede helft van het theaterseizoen begint (11 maart om precies te zijn), maar daar is nú al goed nieuws over te melden. Op Hemelvaartsdag, donderdag 18 mei dus, verwelkomt AK De Smeltkroes Jochem Myjer. Met zijn nieuwe voorstelling 'Net alsof' komt er een einde aan vier jaar afwezigheid van één van de meest bekende Nederlandse komieken.

Adem in, adem uit

"Met de programmering van deze extra voorstelling in het voorjaar mag je spreken van een wel hele lekkere ‘kers op de taart’ van de jarige AK", zegt de activiteitencommissie van De Smeltkroes. Na Jochem Myjers laatste voorstelling 'Adem in, adem uit', waarmee hij bijna drie jaar door Nederland toerde in onder meer Carré, bleef het rustig rondom de doorgaans zo drukke cabaretier. Vanzelfsprekend was corona hier voor een belangrijk deel debet aan.

'Neem je zwembroek mee'

AK De Smeltkroes zegt: "Met de voorstelling 'Net alsof' laat hij ons weten er echter weer helemaal klaar voor te zijn." Gevraagd naar een toelichting op de inhoud van zijn nieuwe voorstelling, stuurde het impresariaat een briefje van hem rond: “Lief publiek, na ruim vier jaar afwezigheid sta ik te popelen om jullie weer te zien. Eigenlijk is het altijd de bedoeling in een tekst als deze om te vertellen waar de nieuwe show over gaat. Maar de leukste kinderfeestjes waren vroeger altijd de feestjes waar op de uitnodiging stond; ‘Neem je zwembroek mee, maar ik ga niet zeggen wat we gaan doen‘. Toch? Liefs, Jochem Myjer”.

Al actief sinds 1997

Jochem timmert al vanaf 1997 aan de weg, toen hij met 'Geen Gemyjer' debuteerde op het Groninger Studenten Cabaret Festival en er de eerste prijs won. Zes steeds succesvollere voorstellingen van deze energieke cabaretier volgden hierna nog. De tv-uitzending van zijn laatste show trok 1,2 miljoen kijkers. Daarnaast schrijft hij sinds 2015 ook kinderboeken en is hij auteur van de Gorgels-reeks.

Toon Hermans Award

In december van vorig jaar ontving hij de Toon Hermans Award. Dit is een oeuvreprijs die sinds 2001 wordt uitgereikt aan een persoon of instantie die een belangrijke bijdrage geleverd heeft aan de Nederlandse theatergeschiedenis. Zijn shows kennen een enorm hoge grapdichtheid, waarvan stemmetjes en imitaties van bekende Nederlanders vaak onderdeel uitmaken.

Tickets kopen voor Jochem Myjer in De Smeltkroes

In het seizoen 2001-2002 was hij als relatief jong talent al eens te gast in De Smeltkroes. Kaarten voor deze nieuwe voorstelling kosten 21,50 euro, exclusief 1,50 euro handelingstoeslag. De kaartverkoop wordt daarbij niet via de site van AK De Smeltkroes zelf gedaan, maar via Djebber, het bestelplatform van Jochem Myjers impresariaat. Dit platform verkoopt zogenaamde ‘smarttickets’, die gekoppeld worden aan de mobiele telefoons van bezoekers. Dit voorkomt doorverkoop van tickets of fraude hiermee en geeft iedere theaterbezoeker daarmee zowel een eerlijke kans als een eerlijke prijs.

Op de site akdesmeltkroes.nl is een bestelknop geplaatst bij de betreffende voorstelling, zodat belangstellenden direct kunnen bestellen. Voor abonnementhouders is er een voorverkoopperiode die start op 8 februari om 14.00 uur. Zij ontvangen hiervoor een mailbericht, waarin uiteengezet wordt hoe zij van deze voorverkoop gebruik kunnen maken. De reguliere vrije verkoop start vervolgens op dinsdag 14 februari om 13.00 uur.

Wil je een voorproefje op de humor van Jochem Myjer? Check onderstaande video, die al meer dan 6 miljoen keer is bekeken.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie