Luister
muziek
16 maart 2023 - 15:22
Deel dit artikel:

Brabaret in Budel-Dorplein: Björn van der Doelen op de planken in Cranendonck

"We hebben ze weten te strikken", zegt het Cantinetheater in Budel-Dorplein enthousiast. Ze melden: "De muzikale parels van Brabant in onze eigen parel van Brabant." Het gaat om Björn van der Doelen en Ruud van den Boogaard.

cranendonck24
  / / Redactie
Advertentie

Ex-profvoetballer (PSV, FC Twente, NEC) muzikant en rasverteller Björn van der Doelen trakteert op muziek, de nodige verhalen, anekdotes en heerlijke Brabantse humor. Van der Doelen houdt zijn luisteraars graag een spiegel voor in zijn echte, oprechte, soms een bietje ongemakkelijke maar bovenal goudeerlijke verhaaltjes en prachtige luisterliedjes. Brabantse Americana is misschien wel de meest treffende omschrijving. Hij noemt zichzelf met een knipoog 'De Parel van Brabant'.

Brabants-Nederlandse straattaal

Björn van der Doelen wordt deze voorstelling bijgestaan door Ruud van den Boogaard, met zijn eigen stijl, treffende humor, droog cynisme en een directe openheid. Tekstueel is Van den Boogaard altijd al een geval apart geweest met zijn Brabants-Nederlandse straattaal die hij vertaalt naar vloeiende én hoekige poëzie. Een vorm waarin hij zijn ziel, zaligheid, observaties en fantasieën blootlegt. Soms akelig ontroerend, soms scherp en hard, soms alleen op een wolk en soms met zijn voeten in de modder. Zijn prettige gevoel voor alledaagse humor is daarbij nooit ver weg.

  • Zaterdag 8 april
  • Deuren open om 20:00 uur
  • Cantinetheater Budel-Dorplein
  • Tickets: cantinetheater.nl

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug