Luister
muziek
29 maart 2023 - 15:28
Deel dit artikel:

Baby breekt botten door mishandeling, moeder uit Budel-Schoot opnieuw zwanger

Een 36-jarige vrouw uit Budel-Schoot zou haar half jaar oude dochter langere tijd hebben mishandeld. De baby zou door de mishandelingen een gebroken arm, pols, voet en gebroken ribben hebben opgelopen. Dat stelt het Openbaar Ministerie (OM) woensdag tijdens de eerste pro-formazitting in deze zaak.

Omroep Brabant
  / Evie Hendriks
Advertentie

De baby werd volgens het OM tussen mei en november 2022 mishandeld. Het meisje was toen nog geen jaar oud. De moeder wordt beschuldigd van poging tot doodslag en het toebrengen van lichamelijk letsel.

'Wel geschud'

De verdachte en haar advocaat waren woensdag niet bij de zitting. De moeder zei eerder geen verklaring te hebben voor de breuken. Ze zegt haar dochter wel geschud te hebben. Onderzoek van een psycholoog en psychiater moet uitwijzen hoe de moeder er geestelijk aan toe is.

De vrouw zit vast omdat er volgens de rechtbank sprake kan zijn van vluchtgevaar en kans op herhaling. "De verdachte is op dit moment zwanger", verklaart de officier van justitie.

Vader ook verdachte

De vader is ook verdachte in de zaak omdat hij bij de mishandelingen zou zijn geweest. Volgens het OM zou hij geen geweld hebben gebruikt tegen zijn dochter.

De zaak gaat 12 juni pro forma verder.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie