Luister
muziek
8 mei 2023 - 06:06
Deel dit artikel:

Oldtimertoertocht voor bewoners zorgcentra Budel en Maarheeze

Oldtimertoertocht Double Classics voor bewoners van zorgcentra Mariënburght in Budel en Marishof in Maarheeze. Zaterdag 13 mei vindt deze toertocht weer plaats.

cranendonck24
  / / Redactie
Advertentie

Het is de achtste editie van Double Classics. Bewoners van zorgcentra Mariënburght in Budel en van Marishof in Maarheeze rijden tijdens deze speciale toertocht mee. Vanaf elk van beide centra vertrekken zij met ongeveer vijftien echt oude oldtimers, ruim dertig in totaal dus. De toertocht voert in colonne door Budel, Maarheeze, Weert en Nederweert. Ze gaan langs mooie plekjes en bekende herkenningspunten voor ouderen.

Initiatiefnemers van Double Classics zijn drie oldtimerbezitters: Frits van Cranenbroek, Toon van Cranenbroek en Simon Brugmans. Alweer voor de achtste keer willen zij de bewoners van Mariënburght, en nu dus ook van Marishof, een onvergetelijke dag bezorgen. De toertocht is vooral bedoeld voor die ouderen die door hun hoge leeftijd of gezondheidsomstandigheden nog maar weinig buitenshuis komen.

'Gaat het dit jaar weer door?'

Uit reacties als 'Gaat het dit jaar eindelijk weer door?', ‘Ik mag toch wel weer mee hè?!’ en ‘Prachtig dat jullie dit doen, ik kijk er weer naar uit’ blijkt dat de ouderen dit evenement erg waarderen. "Vanwege de coronaperikelen moesten zij het evenement enkele jaren missen. Maar voor hen pakken we het nu toch weer op", zegt Toon. "En we maken er opnieuw weer wat moois van, ook voor de achterblijvers", aldus Jannemiek van Mierlo en Annemarie Vercoelen, die de organisatie binnen en vanuit de zorginstellingen voor hun rekening nemen.

Het programma en uitzwaaien

Vanaf 11.00 uur verzamelen de oldtimers bij beide zorgcentra: aan de Graafschap Hornelaan in Budel en op De Brink in Maarheeze. Vanaf 11.00 tot 14.00 uur zijn de voertuigen voor iedereen te bezichtigen. Vanaf 13.30 uur gaan de senioren met begeleiders naar hun voertuigen en stellen de oldtimers zich op voor vertrek.

Om exact 14.00 uur is het vertrek vanaf beide plekken: een complete stoet van dertig zeer oude oldtimers - die zich elders samenvoegen - en die in colonne vanaf het zorgcentrum hun toertocht door de omgeving maakt. Iedereen is van harte welkom om, samen met de andere bewoners van het centrum, de deelnemers uit te zwaaien. Voor de overige bewoners zijn er in huis extra activiteiten voor de achterblijvers. Rond 17.00 uur worden de oldtimers terug verwacht.

Oldtimerbezitters, motorclubs, P-helpers en autobedrijf verzorgen de tocht vrijwillig

De organisatie heeft dit jaar in totaal ruim dertig oldtimerbezitters bereid gevonden vrijwillig mee te werken aan Double Classics; de voertuigen zijn nagenoeg alle van vóór 1970. Vrijwilligers van motorclubs uit Budel en Autobedrijf Driebok begeleiden de colonne en zorgen voor de verkeersveiligheid onderweg. Andere vrijwilligers verrichten diverse hand-en-spandiensten. De Stigting Vrienden van Mariënburght, respectievelijk Vrienden van Marishof, en diverse sponsoren dragen hun financiële steentje bij om dit bijzondere evenement mogelijk te maken.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie