Op de laatste speeldag van de competitie stond de laatste Cranendonckse derby van het seizoen gepland. Voor zowel VV Maarheeze als Rood-Wit'67 stond er niets meer op het spel, waardoor de derby nog enkel om de eer ging.

cranendonck24
  / / Redactie
  • Beeld - Hennie Roosen

Dit was ook te zien op het speelveld. De Derby kende een lauwe start en pas in de achttiende minuut was er een eerste schot op goal van Rood-Wit'67 van VV Maarheeze-spits Remy Verhoeven. Zijn schot ging net naast.

Openingsscore

Daarna speelde het spel zich hoofdzakelijk op het middenveld af. Pas in de 39ste minuut werd de score geopend. Maarheeze-verdediger Patrick Verton rukte op en speelde zich op de achterlijn knap vrij, waarna zijn inzet leidde tot een spervuur van schoten op het doel van Rood-Wit'67. In de laatste aanval wist Jordy van Zon de bal vanaf de achterlijn op miraculeuze wijze achter de doelman van Rood-Wit'67 te krijgen en zette daarmee de openingsscore van 1-0 op het bord. Dit was tevens de ruststand.

Effectieve counter van VV Maarheeze

Na de rust eenzelfde spelbeeld. Gedurende de tweede helft werden de doelmannen nauwelijks op de proef gesteld. Het venijn zat echter in de staart toen Rood-Wit'67 in blessuretijd mocht aanleggen voor een vrije trap rond het zestienmetergebied. De vrije trap leverde een hoekschop op en bij deze laatste corner kwam ook de keeper van Rood-Wit'67 mee naar voren. De corner werd echter afgeslagen en in de tegenaanval werd Maarheeze-spits Joey van Hoof gelanceerd en kon hij oprukken naar het lege doel van Rood-Wit'67 en zo de 2-0-eindstand laten noteren.

Afsluiting in de kantine

Met deze overwinning heeft VV Maarheeze de competitie afgesloten op een zesde plaats en eindigt Rood-Wit'67 op de veilige tiende plaats. Na afloop van de wedstrijd is er samen met de spelers en supporters van VV Maarheeze en Rood-Wit'67 een seizoensafsluiting gevierd in de kantine op sportpark De Romrijten in Maarheeze.