Luister
muziek
26 mei 2023 - 15:47
Deel dit artikel:

Week van de Bestuursvrijwilliger: leer de fijne kneepjes van het stichtingbestuur

Cordaad Welzijn organiseert de Week van de Bestuursvrijwilliger. Ze krijgen veel signalen (zowel bij de Vrijwilligerscentrale Cranendonck als de gemeente Cranendonck) dat bestuursleden moeilijk te vinden zijn. Daar willen ze de organisaties graag bij ondersteunen. In deze week vinden een aantal activiteiten plaats.

cranendonck24
  / / Redactie
  • Beeld - Foto ter illustratie
Advertentie

Op maandagavond 12 juni tussen 19.30 en 22.00 uur organiseren ze in samenwerking met Frank Hoes een workshop voor besturen in het Perron in Heeze. Daardoor ontmoet je ook bestuursvrijwilligers uit andere gemeenten. In de workshop leer je de fijne kneepjes van het versterken van jouw bestuur en je stichting of vereniging. Je leert hoe je zelf aan de basis staat van gedragen verandering en de verdere ontwikkeling van jouw bestuur. In een veilig en prettig leerklimaat worden praktijkvoorbeelden met elkaar besproken.

Werven en behouden van vrijwilligers in de cultuursector

Met veel plezier nodigen ze je bij deze uit voor de bijeenkomst 'Werven en behouden van vrijwilligers' op 15 juni. Deze bijeenkomst is bedoeld voor besturen en vrijwilligerscoördinatoren van verenigingen, stichtingen en informele groepen in de cultuursector. De zoektocht naar vrijwilligers staat deze avond centraal.

Cordaad ontvangt je graag op 15 juni om 17.00 uur bij Theater De Borgh in Budel om met elkaar te ontdekken hoe ze met vrijwilligers omgaan en wat ze anders zouden kunnen doen.

Ze starten de avond met een interactieve voorstelling van Durven&Doen, gevolgd door een diner waar er voldoende ruimte is om ervaringen uit te wisselen en te netwerken.

Vrijdagmiddagborrel voor bestuursleden én aankomend bestuursleden

Aan het einde van De Week van de Bestuursvrijwilliger organiseert de Vrijwilligerscentrale Cranendonck een vrijdagmiddagborrel voor bestuursleden van vrijwilligersorganisaties in de gemeente Cranendonck. Geen ingewikkelde werkvormen, geen vragenlijsten, maar met elkaar bijpraten over alles wat met het besturen van een vrijwilligersorganisatie te maken heeft. De vrijdagmiddagborrel vindt plaats op 16 juni van 16.00 tot 18.00 uur in de foyer van De Borgh aan de Dr. Ant. Mathijsenstraat 15 in Budel.

Voor alle verdere informatie en aanmelden kijk je op goedbezigcranendonck.nu of bel of app naar Carrie van Hoef, coordinator Vrijwilligerscentrale Cranendonck via 06-10208470.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie