Luister
muziek
27 mei 2023 - 05:57
Deel dit artikel:

NS handhaaft strengere ingangscontroles op station Maarheeze: 'Veiligheid voorop'

NS heeft aangekondigd dat de 100 procent ingangscontroles op station Maarheeze gehandhaafd zullen blijven. Het doel van deze maatregel is het verminderen van agressie en intimidatie tegen NS-personeel. Sinds de invoering van de controles is er een toename in het aantal gekochte vervoersbewijzen op het station. Naast de ingangscontroles zullen er ook hogere hekken worden geplaatst om te voorkomen dat reizigers de kaartcontrole ontwijken.

cranendonck24
  / / Redactie
  • Beeld - Harm van Leuken
Advertentie

Op station Maarheeze is NS sinds 6 februari gestart met 100 procent ingangscontroles en die blijven voorlopig van kracht. Met deze controles wil NS het aantal incidenten van agressie en intimidatie naar collega's verminderen. De aanwezigheid van beveiligers zorgt voor een veiliger gevoel bij collega's en bij het grootste deel van de reizigers. "Veiligheid staat voorop", zegt NS.

Meer vervoersbewijzen verkocht

Sinds de start van de ingangscontroles zijn er meer vervoersbewijzen gekocht vanaf station Maarheeze. Met deze maatregel wil NS voorkomen dat overlastgevers in de trein komen en zorgen dat zowel reizigers als collega's een prettige reis hebben.

De afgelopen maanden is er intensief overleg geweest tussen de gemeente, politie, COA, ProRail en NS om te kijken naar verdere maatregelen om overlast terug te dringen. Een host is ingezet op het station om bewoners van het asielzoekerscentrum te helpen en de politie houdt extra toezicht in de omgeving.

Hogere hekken

In samenwerking met de gemeente Cranendonck, ProRail en politie is besloten om naast de ingangscontroles ook hogere hekken te plaatsen bij station Maarheeze. Dit is nodig omdat sommige reizigers de kaartcontrole ontwijken door over de bestaande hekken te springen, wat gevaarlijke situaties kan veroorzaken. Met deze aanvullende maatregel wordt getracht dit te voorkomen.

Overlast

Het traject Eindhoven-Weert kampt al geruime tijd met overlast door een deel van de bewoners van het asielzoekerscentrum in Budel. Sommige bewoners proberen zonder geldig vervoersbewijs van station Maarheeze te reizen en vertonen intimiderend of agressief gedrag wanneer zij hierop worden aangesproken. Ondanks de intensieve samenwerking tussen de gemeente, politie en NS, en de genomen maatregelen zoals de inzet van beveiligers met honden, extra veiligheidspersoneel en gericht cameratoezicht, was er nog geen significante daling in het aantal incidenten. Daarom is besloten tot de invoering van de 100 procent ingangscontroles. Tegelijkertijd blijft NS samen met de gemeente, ProRail en politie kijken naar de beste aanpak van dit probleem.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie