Luister
muziek
17 augustus 2023 - 12:01
Deel dit artikel:

Joop en Sander heropenen jacht op moordenaars van Wies Hensen

Als een Peter R. de Vries in de dop gaan Joop Donkers en Sander Meyer op zoek naar de moordenaars van Wies Hensen. Een cold case die al 34 jaar onopgelost is. Ze hebben voor hun burgerinitiatief de volledige steun van Annelies Hensen, de zus van Wies.

cranendonck24
  / Stijn van Mierlo
Advertentie

Op Cranendonck24 en Valkenswaard24 lees je al hun bevindingen en verhalen. Houd onze website en app in de gaten. Het eerste verhaal staat nu online, daarin komt zus Annelies aan het woord.

Wat weten we al? Wies werd op 29 augustus 1989 om 21.45 uur nog gezien op de Budelse kermis. Ze was met twee jongemannen die volgens getuigen niet uit Budel zelf kwamen. Twee uur later zag een buurtbewoner 18 kilometer verderop aan de Loonderweg in Dommelen een bestelbusje stoppen. Hij hoorde open- en dichtslaande deuren en gerommel in de laadruimte, waarna het busje met gedoofde lichten wegreed. Precies op die plek vonden fietsers de volgende ochtend het dode en ontkleedde lichaam van Wies. Ze was door verstikking om het leven gekomen.

Op de speciale pagina's van Cranendonck24 en Valkenswaard24 over Wies Hensen, vind je al het nieuws gebundeld. Daar verschijnen ook de blogs van Joop Donkers en Sander Meyer.

Ouder en lawaaierig bestelbusje

Met een website en Facebookpagina wil een burgerinitiatief het publiek opnieuw betrekken bij het oplossen van de in 1989 gepleegde moord op de 32-jarige Wies Hensen uit Budel. De initiatiefnemers denken dat er mensen zijn die meer kunnen vertellen over ‘een destijds al ouder en lawaaierig bestelbusje’ én over twee jongemannen, van wie er één opvallend blonde krullen had.

Hoewel destijds enkele mannen zijn gearresteerd, werd de zaak niet opgelost. In 2021 lanceerde de politie Oost-Brabant een ongekend publiciteitsoffensief, nadat het Nederlands Forensisch Instituut uit oud sporenmateriaal een bruikbaar DNA-spoor had weten vast te stellen. Met onder meer een vierdelige podcastserie vroeg de politie het publiek opnieuw om mee te denken. Het leverde zo’n 200 tips op. Maar zonder het gewenste resultaat.

Oproep aan twintigers van toen

Met de website wieshensen.nl richten initiatiefnemers Joop Donkers en Sander Meyer zich opnieuw tot het publiek. Met name vragen ze de twintigers van toen in de regio Valkenswaard en Cranendonck nog eens goed te graven in hun geheugen én in hun oude fotoalbums. "Er móeten mensen zijn die herinneringen hebben aan het destijds al oudere en lawaaierige bestelbusje met aan de rechterkant een rolluik en aan de linkerkant waarschijnlijk een schuifdeur", zeggen Joop en Sander. "Datzelfde geldt voor de twee jongemannen, met name de wat grotere man, 1,80 à 1,85 meter, met zijn opvallende blonde krullen tot op de schouders. De andere man was iets kleiner. Hij had donker en als ‘borstelig’ omschreven haar."

De familie van Wies hoopt dat er na 34 jaar een antwoord komt op hun vragen. Ze steunen het nieuwe initiatief dan ook van harte.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie