Luister
muziek
11 Augustus 2023 11:34
Deel dit artikel:

Campinggasten Brugse Heide krijgen van gemeente toestemming om activiteiten te organiseren

De gemeente Valkenswaard staat de gasten van vakantiepark Brugse Heide toe om op eigen initiatief activiteiten te organiseren. Dat is de uitkomst van een gesprek tussen de gemeente en de gasten. "De bevoegde instanties zullen blijven controleren of de horecalokaliteit gesloten is en gesloten blijft."

cranendonck24
  / Stijn van Mierlo
Advertentie

Dat meldt de gemeente Valkenswaard aan Valkenswaard24 na vragen daarover. Deze persvragen volgden naar aanleiding van een alarmerende brief die een dertigtal vaste gasten van Brugse Heide met Valkenswaard24 deelde. Daarin staat dat zij de dupe zouden zijn van het gedwongen sluiten van de horeca op vakantiepark Brugse Heide aan de Maastrichterweg.

Een gesprek tussen de initiatiefnemers van de brief en een ambtenaar van de gemeente Valkenswaard volgde donderdag. De gemeente zegt: "In het gesprek is geluisterd naar de reactie van de campinggasten op de sluiting van de horeca op Brugse Heide. Er is aangegeven dat de gemeente er geen bezwaren tegen heeft dat de vaste campinggasten eigen activiteiten organiseren. Deze activiteiten mogen in eigen beheer en op eigen initiatief georganiseerd worden."

Daar voegt de gemeente aan toe: "Het besluit tot de intrekking van de Alcoholwetvergunning heeft te maken met het exploiteren van horeca-activiteiten in de horecalokaliteit op Brugse Heide. Deze moet op last van de burgemeester gesloten zijn en dient gesloten te blijven. Er mag geen horeca-exploitatie plaatsvinden zonder de benodigde vergunningen." De vaste campinggasten mogen wel op eigen initiatieven activiteiten organiseren, maar niet ín of nabij de horecalokaliteit. "Ook mag de horeca op de camping geen dranken, etenswaren of spijzen bereiden of afleveren. De campinggasten mogen dus wel voor hun eigen activiteiten zelf dranken, etenswaren of spijzen bereiden, of kopen bij bijvoorbeeld een supermarkt. Tot slot is afgesproken dat bij externe aankopen door de campinggasten, eventuele bonnetjes worden bewaard zodat er in een later stadium geen discussie kan ontstaan", aldus gemeente Valkenswaard.

Burgemeester begrijpt de zorgen

Volgens de woordvoerder van de gemeente begrijpt burgemeester Anton Ederveen de zorgen van de campinggasten en neemt deze ook serieus. De vaste gasten van het vakantiepark denken dat bij het sluiten van de horeca geen rekening met hen is gehouden; "De gemeente heeft niet in de gaten dat alle gasten hier de dupe van zijn", zeggen ze in de brief. De gemeente reageert: "Het draait hier om de integriteit van de ondernemer van Brugse Heide. De burgemeester heeft daarbij geen beoordelingsruimte om te wachten tot na het seizoen. Hij heeft iets geconstateerd en gelet op de ernst van de feiten moet de burgemeester daar meteen iets mee doen."

Burgemeester Ederveen gaat binnenkort zelf nog in gesprek met de bezorgde campinggasten. "De vaste campinggasten hebben dan de mogelijkheid om hun vragen rechtstreeks aan de burgemeester te stellen."

'Gesjoemel met boekhouding'

Vakantieparkeigenaar Peter Gillis maakt sowieso roerige tijden mee in de laatste weken en maanden. Zo bleek donderdag nog in de rechtbank van Den Bosch. Een onderzoeksteam stelde vast dat hij gesjoemeld zou hebben met de boekhouding van parken, onder meer in Valkenswaard en Soerendonk.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie