Luister
muziek
30 Augustus 2023 15:16
Deel dit artikel:

Offroad Budel afgelast vanwege stikstofregels

Er gaat een streep door Offroad Budel 2023. De organisatie heeft moeten besluiten om het evenement te annuleren vanwege de stikstofregels in combinatie met de financiële haalbaarheid. "Offroad Budel zoals we dat voor ogen hadden is niet haalbaar", stelt de organisatie.

cranendonck24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Jos Emmers
Advertentie

Dat Offroad Budel in 2023 afgelast wordt, heeft volgens de organisatie te maken met het feit dat onze dorpen bij Natura 2000- en stiltegebieden liggen. "Deze gebieden brengen veel regels met zich mee. Vanwege aangescherpt milieubeleid hebben we kostbare stikstof- en milieuonderzoeken moeten laten doen", legt de organisatie uit. "Hieruit hebben we moeten concluderen dat ondanks vele aanpassingen, Offroad Budel zoals we deze voor ogen hadden niet haalbaar is."

Laat besluit

Er zijn daarna nog diverse opties overwogen, zoals het aanpassen van de terreinroutes, terreinen laten vervallen of minder mensen laten deelnemen. "Bovenstaande opties zijn niet mogelijk vanwege stikstofregels of vanwege financiële haalbaarheid. We hebben zo lang mogelijk naar oplossingen proberen te zoeken, waardoor de beslissing van het annuleren nu pas is gevallen. Hierdoor hebben we inmiddels al diverse kosten gemaakt en kunnen we niet alle bestelde materialen en diensten kosteloos annuleren." Offroad Budel zou op 6, 7, en 8 oktober 2023.

Acht jaar Offroad Budel

Na acht jaren van Offroad Budel lijkt nu definitief het doek te vallen voor het 4x4-evenement. Jaarlijks was het het Walhalla voor liefhebbers van auto's en ronkende motoren. Bovendien zorgde het feest in de tent voor veel enthousiaste mensen. "We zijn zeer dankbaar voor het enthousiasme van onze vrijwilligers, deelnemers en bezoekers. Dit heeft ons ieder jaar weer gemotiveerd om een mooi evenement neer te zetten. Daarnaast hebben we natuurlijk een grote groep van grondeigenaren, bedrijven en sponsoren die ons een warm hart toe hebben gedragen. Zij hebben ervoor gezorgd dat het een financieel betaalbaar, maar gevoelsmatig een onbetaalbaar evenement was."

Mensen die zich hadden ingeschreven om mee te doen aan Offroad Budel 2023 ontvangen een e-mail. Daarin staan informatie en instructies rondom het annuleren."

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie