Luister
muziek
17 september 2023 - 09:11
Deel dit artikel:

Nieuw in Budel: Informatieplein voor vragen over taal, digitaal, formulieren en geldzaken

Wil je beter Nederlands leren, online toeslagen aanvragen of voortaan zelf dat digitale formulier invullen? Heb je vragen over de digitale overheid of wil je meer grip op je geldzaken krijgen? Het Informatieplein is dé plek in gemeente Cranendonck waar je terecht kunt voor tips en praktische hulp op verschillende gebieden.

cranendonck24
  / / Redactie
  • Beeld - Foto ter illustratie
Advertentie

Diverse organisaties zijn aanwezig om je vooruit te helpen op het gebied van taal, digitaal, formulieren en geldzaken. Het Informatieplein is er elke donderdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur bij de Bibliotheek in MFC De Borgh in Budel.

Taal

Bij het DigiTaalhuis kun je terecht wanneer je beter wilt worden in Nederlands praten, lezen of schrijven. Ook kun je er terecht wanneer je beter wilt worden in rekenen en omgaan met computer, tablet en internet. Bijvoorbeeld over online veiligheid, of programma’s zoals Word of Excel. Het DigiTaalhuis helpt je op weg naar activiteiten of trainingen die bij jouw specifieke vraag passen. Dit kunnen lessen of bijeenkomsten in groepsverband zijn, maar ook één op één begeleiding.

Digitaal

Vanuit de Bibliotheek is een medewerker aanwezig die gespecialiseerd is in vragen over de digitale overheid. Je kunt er terecht met vragen over bijvoorbeeld DigiD, toeslagen, werk of uitkering, gezondheidsverklaring rijbewijs, AOW en pensioen of het betalen van boetes. De medewerker helpt met het vinden van informatie en verwijst door naar de juiste instanties. Ook kun je meer informatie krijgen over verschillende gratis computercursussen van de Bibliotheek, bijvoorbeeld over de digitale overheid of digitale zorg.

Formulieren en geldzaken

De ervaren vrijwilligers van het Administratiecafé van Cordaad Welzijn ondersteunen kosteloos bij het invullen van formulieren, helpen met post van woningcorporaties of bedrijven die gas, water of elektra leveren en helpen met je andere vragen rondom geld en brieven.
De vrijwilligers van het Administratiecafé werken op afspraak; kom gerust langs bij het Informatieplein om een afspraak te maken. Zij vertellen je dan direct welke gegevens en papieren je mag meenemen naar de afspraak.

Wil je graag hulp, advies, informatie of een luisterend oor? Kom dan naar het Informatieplein in de Bibliotheek in Budel op donderdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur. De hulp is gratis voor iedereen.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie