Luister
muziek
19 september 2023 - 15:21
Deel dit artikel:

Grote vaccinatiecampagne voor kinderen in Zuidoost-Brabant aangekondigd

GGD Brabant-Zuidoost heeft aangekondigd dat ze vanaf 19 september 2023 groepsvaccinaties zal starten voor ruim 43.000 kinderen vanaf 9 jaar in de regio Eindhoven en Helmond. Deze vaccinaties, die bescherming bieden tegen BMR/DTP, HPV en Meningokokken, worden gratis verstrekt.

cranendonck24
  / / Redactie
Advertentie

De vaccinatierondes zullen plaatsvinden van 2 oktober tot en met 2 november op verschillende priklocaties in de buurt, en de uitnodigingen zullen in meerdere rondes worden verspreid via het RIVM.

De kinderen die in aanmerking komen voor de uitnodigingen zijn als volgt:

  • BMR/DTP: Alle kinderen geboren tussen 1 juli en 31 december 2014.
  • HPV: Alle jongeren geboren in 2013, 2011, 2010, 2007 en 2005.
  • Meningokokken ACWY: Alle jongeren geboren in 2009 die hun vaccinatie in het voorjaar hebben gemist.

Inge Soetens, programmacoördinator voor het rijksvaccinatieprogramma bij GGD Brabant-Zuidoost, benadrukt: "Twee weken voorafgaand aan de vaccinatiedatum zullen kinderen een uitnodiging per post ontvangen van het RIVM. Deze post wordt in twee rondes verspreid, half september en half oktober. De campagne zelf loopt van 2 oktober tot 2 november, beginnend in de gemeentes Reusel, Geldrop, Best, Veldhoven en Gemert. In de daaropvolgende week zullen we in Deurne, Eersel, Valkenswaard, Eindhoven en Asten aanwezig zijn." Na de herfstvakantie zullen de vaccinaties nog beschikbaar zijn in Budel, Helmond en Eindhoven.

Janneke Buissink, mede-programmacoördinator, voegt toe: "We vragen ouders en kinderen om op het aangegeven tijdstip te komen zoals vermeld in de uitnodigingsbrief. Dit is van groot belang voor onze logistieke planning. Als je echt niet op het geplande tijdstip kunt komen, ben je van harte welkom op het inloopmoment op 20 oktober of 2 november op de Antoon Coolenlaan 5 in Eindhoven. Actuele tijden zijn te raadplegen op onze website, www.ggdbzo.nl."

Voor gezinnen waarin meerdere kinderen in aanmerking komen voor vaccinatie, is er goed nieuws. Zij mogen de vaccinaties op hetzelfde tijdstip halen en kunnen een van de vermelde tijdstippen uit de uitnodigingsbrief kiezen. Het is niet nodig om hiervoor te bellen; ouders en kinderen kunnen samen naar de priklocatie komen.

GGD Brabant-Zuidoost roept alle in aanmerking komende kinderen en jongeren op om deel te nemen aan deze groepsvaccinatiecampagne en daarmee bij te dragen aan de gezondheid en immuniteit van de gemeenschap.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie