Luister
muziek
19 september 2023 - 11:59
Deel dit artikel:

Roué Verveer treedt op in Maarheeze

AK de Smeltkroes prijst zich gelukkig dat Roué Verveer graag naar Maarheeze komt. En dus werd er op de speellijst van zijn jubileumvoorstelling ‘Gewoon Roué’ ook een plekje ingeruimd voor De Smeltkroes. 

cranendonck24
  / / Redactie
Advertentie

Op zaterdag 7 oktober staat hij er op de planken. En het állerbeste nieuws? Er zijn nog kaarten.

Roué Verveer staat inmiddels al meer dan twintig jaar in de Nederlandse theaters. Zijn speelstijl is uniek: enthousiast, energiek en met veel ruimte voor improvisatie. In ‘Gewoon Roué’ maak hij de balans op, nu hij 50 geworden is. Ondanks de fysieke verschijnselen die daarmee gepaard gaan, is hij is vooral toch tevreden met zijn vrouw, zijn gezin en zijn werk. Met ‘nieuwe dingen’ daarentegen heeft hij niet zo veel meer.

In een eerder interview zei hij daarover: “Het wordt steeds moeilijker om ‘gewoon Roué’ te zijn, al is het de enige manier om mijn werk te doen. Mensen zijn zó gevoelig tegenwoordig. Wat je zegt, is al snel discriminerend en boeken worden aangepast. Daar voel ik me ongemakkelijk bij. In discussies over woke moet je blijkbaar een kant kiezen, maar ik wil gewoon Roué blijven en op het podium blijven zeggen wat ik denk. Als cabaretier moet ik mijn werk kunnen doen.Vroeger in Suriname maakten we thuis al grappen – waar een kern van waarheid in zat – over Javanen, Hindoestanen of andere bevolkingsgroepen, gewoon waar ze bij waren. Door onze zelfspot konden we dat van elkaar hebben. We lachten er samen om en gingen als vrienden uit elkaar.” Weinig fijnzinnigheid in zijn tiende show dus, maar wel een avondje onbekommerd lachen met én om elkaar.

Voor deze voorstelling zijn nog kaarten á 20 euro beschikbaar via akdesmeltkroes.nl of aan de kassa, voorafgaand aan de voorstelling op 7 oktober. Online bestelde kaarten worden op de dag van de voorstelling klaargelegd aan de kassa, op vertoon van de bestelbevestiging worden deze overhandigd. De voorstelling begint om 20.30 uur.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie