Luister
muziek
12 oktober 2023 - 14:40
Deel dit artikel:

Landgoed bij Maarheeze in beeld voor opvang van 150 vluchtelingen uit Oekraïne

Er ligt een opgave van de Rijksoverheid om voor een aantal vluchtelingen opvang te regelen binnen de gemeente Heeze-Leende. Dit is voor die gemeente de aanleiding geweest om een verkennend onderzoek te doen naar locaties die geschikt kunnen zijn voor opvang.

cranendonck24
  / / Redactie
Advertentie

Het college van Heeze-Leende heeft op 10 oktober hierover een besluit genomen: “Wij nemen onze verantwoordelijkheid en gaan de opvang en huisvesting voor 150 mensen uit de Oekraïne realiseren. We zijn ervan overtuigd dat we samen met onze inwoners en anderen deze vluchtelingen goed en gastvrij kunnen helpen”, aldus de gemeente.

De stand van zaken nu

Er zijn meerdere locaties in beeld, maar de locatie waar het haalbaarheidsonderzoek zich nu op richt, is Landgoed Mariahoeve (Maarheezerweg Noord 15A). Dit perceel is eigendom van de Hofsteestichting, een vermogensfonds met een maatschappelijke doelstelling. Samen met de Hofsteestichting wordt gekeken naar mogelijkheden om tijdelijk vluchtelingen op te vangen op het landgoed.

Haalbaarheidsonderzoek bepaalt geschiktheid locatie

Let wel: de locatie is nog niet definitief bepaald. Of Landgoed Mariahoeve geschikt is, volgt uit het haalbaarheidsonderzoek. “De uitkomsten daarvan verwachten we op 8 november. Zodra deze bekend zijn, krijgt u van ons daarover bericht”, zegt gemeente Heeze-Leende.

150 vluchtelingen uit Oekraïne

De doelgroep voor de opvang in Heeze-Leende komt uit Oekraïne en bestaat voornamelijk uit vrouwen en kinderen. De groep telt 150 vluchtelingen. De geplande accommodatie voor deze gezinnen bestaat uit 30 tot 40 woonunits.

Opvang voor maximaal 24 maanden

Belangrijk om te vermelden is dat de afspraken over opvang voor 24 maanden gemaakt worden. Na die periode wil de Hofsteestichting de locatie terug. “Het spreekt voor zich dat we onze uiterste best doen om u op de hoogte te houden over de haalbaarheid van Mariahoeve als opvanglocatie”, besluit de gemeente.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie