Luister
muziek
14 November 2023 16:39
Deel dit artikel:

Caroline van der Plas boos over tv-fragment over burgerwacht in Budel: ‘Verschrikkelijk’

Bij tv-programma Khalid & Sophie is maandagavond een fragment voorbijgekomen over het azc in Budel. Daarin wordt Harm van Leuken van Buurtpreventie Cranendonck gevolgd. Het videofragment levert een verontwaardigde reactie op van Caroline van der Plas, die aan tafel zat van de talkshow. “Ik vind het verschrikkelijk dat jullie dit op deze manier laten zien in Budel”, zegt de BBB-lijsttrekker.

cranendonck24
  / / Redactie
Advertentie

Van der Plas liet zich meerdere keren zien in Budel om te praten met omwonenden, ondernemers en de buurtpreventie. “Die mensen hebben daar gigantische overlast van overlastgevende asielzoekers. Niet van allemaal. Dat zeggen ze ook niet. Ouders durven hun dochters niet meer op het station neer te zetten, die worden lastiggevallen. De bus stopt daar niet eens meer. Dit is serieus aan de hand in Budel.”

De lijsttrekker van de BoerBurgerBeweging (BBB) is niet te spreken over hoe Harm van Leuken van Buurtpreventie Cranendonck weggezet wordt in het fragment. “Jullie zijn nog nooit in Budel geweest. Jullie hebben geen idee welke overlast…” Presentator Khalid Kasem reageert: “Onze collega is in Budel geweest”, doelend op de verslaggever die het fragment maakte in Budel. “Ja, om even iemand voor gek te zetten”, reageert Van der Plas fel.

Ook cabaretier Raoul Heertje mengt zich in de discussie. Hij noemt Van Leuken onder meer ‘te dik’. Het levert een stroom aan online reacties op. Daar wordt weer op gereageerd door onder meer Angela de Jong, met een column in het AD. Ook programmamaker Harry Vermeegen laat zich uit over de gebeurtenis. Raoul Heertje heeft inmiddels toelichting gegeven op de situatie en zijn excuses aangeboden via een mail.

Het spraakmakende fragment is HIER te bekijken, vanaf minuut 13:30.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie