Luister
muziek
16 November 2023 06:02
Deel dit artikel:

Paul en Marjon gaan uitdaging van Jumbo in Maarheeze aan: ‘Een lief, Brabants durpke’

Paul en Marjon Houben uit Weert zijn sinds augustus van dit jaar de nieuwe eigenaars van Jumbo Maarheeze. Ze geven toe: “Het is een project.” Zo is het pand flink verouderd en aan een opknapbeurt toe. Het ondernemerspaar vertelt over hun avontuur waarbij ze de supermarkt in Aalst inruilen voor die in Cranendonck.

cranendonck24
  / Stijn van Mierlo
Advertentie

Waarom Paul en Marjon de keuze hebben gemaakt om in Maarheeze eigenaar te worden van de Jumbo-vestiging? “Wij zijn Weerternaren, we zijn letterlijk buren. We wonen in het kerkdorpje Laar. Logistiek gezien is het dus veel gemakkelijker”, legt Paul uit.

Hier wonen echte Brabantse mensen

Daarvoor hebben ze de Jumbo-winkel in Aalst verkocht. “Aalst-Waalre is bijna een buitenwijk van Eindhoven geworden”, vertelt Paul. Marjon voegt toe: “In Aalst was het een ratjetoe. Dat komt door Philips en hun werknemers. Het is een beetje Amerikaans. Daar heb je geen van origine Aalstenaren meer.” Paul: “Maarheeze is gewoon een lief, Brabants durpke.” Marjon zegt: “Hier in Maarheeze wonen echte Brabantse mensen.”

Het ondernemersavontuur van Paul en Marjon Houben begon in 2009. Toen werden zij de eigenaars van een C1000 in Maastricht. Na ongeveer vijf jaar werd dat Jumbo. Paul: “Maar Weert-Maastricht was ook wel een stukje uit de richting. In diezelfde tijd zijn onze eerste kinderen geboren.”

Dus zette het stel hun ondernemerscarrière voort in Aalst. “We kenden die winkel en de vorige eigenaar. We zagen daar ook meer doorgroeimogelijkheden.” Maar het carrièrepad van Paul en Marjon zet zich dus nu, weer zes jaar later, voort bij Jumbo Maarheeze. “We zijn continu met onze carrière bezig. Een supermarkt is een groot bedrijf. Je moet miljoenen investeren. In Aalst vroegen we ons af of we zouden gaan investeren. Maar toen kwam de Jumbo in Maarheeze beschikbaar. De vorige eigenaars, Frank en Tamar Simonis, kenden we al. We dachten altijd al: als de supermarkt in Maarheeze beschikbaar komt, is het goed om daar serieus naar te kijken, omdat het bij ons om de hoek ligt.”

Tijd om te investeren?

En zo geschiedde. Na een hectische opstartperiode, zij Paul en Marjon klaar om stappen te gaan maken met hun supermarkt. “Er zijn veel formats over gemaakt in tv-land. Slopen of verbouwen? Er is altijd een moment om terug te kijken en vooruit te kijken”, vertelt Marjon. “Binnenkort hebben we een gesprek met de pandeigenaar. Wij hebben dit project opgepakt en van tevoren niet bekeken wat we willen gaan doen hier. Wij springen er gewoon in, dat is hoe we zijn. Als het vandaag niet mogelijk is, wil niet zeggen dat het morgen niet mogelijk is.”

Paul: “Ik zou de pandeigenaar willen bewegen tot een grote opschoonbeurt. Daarnaast biedt Maarheeze niet heel veel als winkelgebied. We moeten het weer aantrekkelijk maken, om er zo voor te zorgen dat mensen hiernaartoe komen. Nu moeten de mensen daarvoor de auto pakken.” Daarnaast willen Paul en Marjon bespreken of het mogelijk is om de winkel groter te maken. Dat bespreken ze dan met diverse stakeholders.

Plannen genoeg bij het ondernemerspaar. Daarbij willen ze ook de bevolking en het verenigingsleven van Maarheeze en Cranendonck betrekken. “Wij willen graag midden in de samenleving staan”, zegt Paul. “Morgen komt bijvoorbeeld de Ukkeclub uit Maarheeze langs. Gewoon om een kijkje te nemen”, vertelt Marjon. Paul grapt: “En ze krijgen een sollicitatiebriefje mee voor over twaalf jaar.” Marjon: “Daarnaast heb ik ook met meerdere basisscholen contact gehad. Volgende week komen ze hier pepernoten bakken.”

Champions League

Het motto van Paul en Marjon is ‘vol, vers en schoon’. De producten moeten dit zijn. “Als we dat voor elkaar krijgen, met de commercialiteit die Jumbo meebrengt, dan spelen we gewoon Champions League.” Marjon sluit af: “Wij toeteren niet van de daken, we willen het gewoon laten zien.”

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie