Luister
muziek
20 November 2023 06:05
Deel dit artikel:

In Maarheeze wordt volop gezocht naar helpende handen, wervingscampagne gestart

De Helpende hand Maarheeze is een dienst van bewoners voor bewoners in Maarheeze. De Helpende Hand biedt een uitgestoken hand om elkaar te helpen, terugbrengen wat vroeger heel gewoon was, het sociaal contact tussen buurt- en dorpsgenoten bevorderen. Ze zoeken meer vrijwilligers.

cranendonck24
  / / Redactie
Advertentie

Elke inwoner, oud of jong, kan met zijn of haar hulpvraag terecht bij de Helpende Hand. Dit kan een vraag zijn voor zichzelf of voor iemand anders. "Wij proberen de hulpvraag met een vrijwilliger op te lossen. Wij bieden eenmalige, praktische hulp. Dat kan een klusje zijn, boodschappen doen, met de auto ergens naartoe brengen of samen een kopje koffie drinken. Maar ook andere hulpvragen als het geen gespecialiseerde hulpverlening is die niet door een vrijwilliger kan of mag plaatsvinden", leggen de initiatiefnemers uit. "Helaas kunnen we geen poetshulp en grote tuinklussen door de vrijwilligers laten doen."

Omdat er veel hulpvragen binnenkomen zijn ze op zoek naar nieuwe vrijwilligers die een helpende hand kunnen uitsteken. In november is een wervingscampagne gestart en zijn in Maarheeze posters en flyers te zien, waarin mensen opgeroepen worden om zich aan te melden als vrijwilliger.

Wat houdt het in om vrijwilliger bij de Helpende Hand te zijn?

Als je je aanmeldt volgt er eerst een kennismakingsgesprekje. Daarin kun je aangeven wat je kunt of wilt doen en hoe vaak en wanneer. Als dat is geïnventariseerd komen jouw gegevens in het bestand. Dit bestand is uitsluitend toegankelijk voor het team van de Helpende Hand. En gegevens worden uitsluitend gebruikt ten behoeve van de activiteiten van de Helpende Hand.

Hulpvraag

Als er een hulpvraag binnenkomt, gaat een van de coördinatoren kijken in het bestand welke vrijwilliger deze vraag zou kunnen beantwoorden. Dan wordt een vrijwilliger gebeld. De vrijwilliger mag en kan altijd aangeven of hij dat wel of niet wil doen. Komt het niet uit of heb je hier geen zin in? Prima, dan wordt iemand anders gezocht. Reageert de vrijwilliger positief dan worden naam, adres, datum en tijd afgesproken. De hulpvrager krijgt dan te horen welke vrijwilliger hem of haar komt helpen. Zijn er onkosten, bijvoorbeeld benzine of parkeerkosten, dan rekent de hulpvrager deze rechtstreeks met de vrijwilliger af. De Helpende Hand geeft als richtlijn 30 eurocent per kilometer.

Ben je enthousiast geworden en wil je een helpende hand toesteken? Meld je dan aan via 06-30772024 of helpendehand@maarheeze.nu.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie