muziek
20 November 2023 11:24
Deel dit artikel:

VV Maarheeze neemt na rust afstand van Rood-Wit’67 in spannende derby

Na een 1-0-ruststand, was VV Maarheeze na 90 minuten te sterk voor Rood-Wit’67 en won met 3-1.

cranendonck24
  / / Redactie
  • Beeld - Hennie Roosen

VV Maarheeze nam gelijk vanaf de aftrap het initiatief in de wedstrijd en het was aan Rood-Wit'67-doelman Joep Lammers te danken dat de score in de eerste 20 minuten nog niet geopend werd. Een harde inzet na 5 minuten en een mooi schot van Maarheeze-spits Remy Verhoeven werden vakkundig gekeerd door de doelman.

Jesse Rondeel van Maarheeze had pech toen een knappe kopbal net over het doel ging. In de 21ste minuut kwam Maarheeze verdiend op voorsprong. Een voorzet op maat van Ralf van Beek werd bij de tweede paal binnengelopen door Jordy van Zon: 1-0. Nog voor de rust bleef Maarheeze op zoek naar de 2-0, maar de mooiste aanval voor rust trof geen doel; Ralf van Beek bediende Remy Verhoeven in een snelle uitbraak precies op maat en Verhoeven nam knap in de loop de dieptepass aan maar zijn schot ging over zodat de ruststand op 1-0 bleef steken.

Na de rust eenzelfde spelbeeld. Maarheeze in de aanval en direct na 5 minuten in de tweede helft werd Jordy van Zon gevloerd in de 16-meter van Rood-Wit'67. De toegekende penalty werd door Remy Verhoeven verzilverd: 2-0.

Toen een kwartier later Remy Verhoeven met een fraaie kopbal de 3-0 op het bord bracht was de wedstrijd gespeeld.

Tekend voor het wedstrijdbeeld was dat Rood-Wit'67 pas na 80 minuten een eerste gevaarlijke schot op VV Maarheeze-doelman Jarno Nijsen kon afleveren maar deze wist het schot goed te keren. In de 83ste minuut kon Rood-Wit'67 de eer redden door een goed ingekopte voorzet en daarmee werd de eindstand bepaald op 3-1.

Met deze tweede overwinning op rij klimt VV Maarheeze naar de vierde plaats in een spannende competitie waar iedereen aan elkaar gewaagd is. Rood-Wit’67 staat nu laatste, op de twaalfde plek.