Luister
muziek
22 november 2023 - 23:24
Deel dit artikel:

Maarheeze reageert op winst Wilders: 'We weten allemaal dat hij water bij de wijn moet doen'

Inwoners van Maarheeze hebben woensdagavond bij Hart van Nederland (SBS6) gereageerd op de overwinning van Geert Wilders en zijn PVV in de Tweede Kamerverkiezingen.

cranendonck24
  / / Redactie
Advertentie

Uit de exitpoll van IPSOS, in opdracht van NOS en RTL, blijkt dat PVV met afstand de grootste partij van Nederland is geworden. Ze hebben min of meer 35 zetels verzameld. Daarachter volgt (voor nu) GroenLinks-PvdA met 25 en VVD met 24 zetels. NSC van Pieter Omtzigt staat voorlopig op 20.

Café Ons Lieske

De cameraploeg van Hart van Nederland was in Maarheeze aanwezig bij café Ons Lieske. Dat heeft alles te maken met het asielzoekerscentrum (azc) in Budel. Het onderwerp 'migratie' is het paradepaardje van de PVV, een heet hangijzer in gemeente Cranendonck. Een gast van het Maarheezer café zegt: "Ik hoop dat hij zijn woorden waar kan maken." Een ander nuanceert de overwinning een beetje: "We weten allemaal dat hij water bij de wijn moet doen om de coalitie aan moet gaan."

Ook Liesbeth van Zon, eigenaresse van café Ons Lieske, benadrukt dat ze overlast ervaart van de 1500 asielzoekers. "Het stukje gemoedelijkheid in ons dorp is weg", zegt ze bij Hart van Nederland. "We kunnen niet meer gerust over straat gaan, want we zijn altijd alert en oplettend over wat er achter en voor je loopt. In de supermarkt ben je alleen maar aan het rondkijken. Ook hier op het terras hebben we overlast, brutaal vooral. Weglopen zonder te betalen. Lastigvallen van andere gasten."

Inwonerscollectief

Inwonerscollectief Cranendonck zegt dat er altijd voor overleg en samenwerking gekozen moet worden, op basis van feiten en inhoudelijke argumenten. Bart Kraaijvanger komt namens het inwonerscollectief aan het woord op tv. "Het gros van de mensen is welwillend en die kunnen iets bijdragen aan onze gemeente. Maar dat vraagt een andere benadering." Daar voegt Ans van de Laar van Inwonerscollectief Cranendonck aan toe: "Natuurlijk is het zo dat als er 1500 mensen bijkomen in een dorp, er dan andere dingen gebeuren. Maar ik kan met de beste wil niet zeggen dat ik het ervaar als onveilig."

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie