Luister
muziek
27 November 2023 08:29
Deel dit artikel:

Zorgverzekering kiezen: waar moet ik bij stilstaan?

Ook in Cranendonck kunnen we aan het einde van het jaar weer een nieuwe zorgverzekering kiezen. Je kunt bijvoorbeeld een andere zorgverzekering kiezen omdat jouw zorgbehoeften zijn veranderd, maar het kan ook zijn dat je een goedkopere zorgverzekering wil. Toch komt er bij het kiezen van een nieuwe zorgverzekering het een en ander kijken.

cranendonck24
  / advertorial
  • Beeld - Foto ter illustratie
Advertentie

Daarom zetten we hieronder een aantal punten op een rij waar je stil bij kunt staan bij het kiezen van een nieuwe zorgverzekering.

1. Het begint met vergelijken

Er bestaan tegenwoordige handige tools die je kunt gebruiken om zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken. Zo kun je bijvoorbeeld Poliswijzer.nl bezoeken, waar je alle zorgverzekeringen met elkaar kunt vergelijken. Door zorgverzekeringen te vergelijken, krijg je een goed beeld van wat het aanbod is en kun je afwegen wat het beste bij jou past. Daarnaast kun je op deze manier ook de verzekeraars met elkaar vergelijken op basis van bijvoorbeeld de reviews en service. Ook kun je kijken wat de verzekeraars te bieden hebben; denk bijvoorbeeld aan de polis en de premie. Zo kun je in jouw zoektocht naar passende zorgverzekeringen ook zoeken naar de goedkoopste in 2024.

2. Sta stil bij jouw behoeften

We benoemden net al kort dat je door het vergelijken van zorgverzekeringen, kunt zien welke zorgverzekering het beste bij jou past. Dit is namelijk erg belangrijk; een zorgverzekering moet aansluiten bij jouw wensen en behoeften. Zo kan het zijn dat je volgend jaar veel zorgkosten verwacht te maken en daardoor behoefte hebt aan een bepaalde dekking of een aanvullende verzekering. In dat geval kun je kijken naar zorgverzekeringen die deze aanvullende verzekeringen en dekkingen aanbieden. Het kan natuurlijk ook zijn dat je volgend jaar juist minder zorgkosten verwacht te maken.

3. Hoogte van het eigen risico

Het is goed om stil te staan bij de hoogte van het eigen risico. Het standaard eigen risico zit op 385 euro en voor deze kosten moet je eerst zelf opdraaien als je zorgkosten maakt. Toch kun je het eigen risico ook verhogen, waardoor je kunt besparen op je maandelijkse premie. Houd er natuurlijk wel rekening mee dat je altijd eerst je eigen risico moet betalen: vraag jezelf dus af of het eigen risico verhogen in jouw geval gunstig kan zijn.

4. Check de voorwaarden

Als je een zorgverzekering op het oog hebt, is het goed om nog even de voorwaarden te checken. In de voorwaarden staat bijvoorbeeld de hoogte van de dekking en wat je wel en niet vergoed krijgt: wel zo handig om te weten. 

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie