Luister
muziek
01 December 2023 11:38
Deel dit artikel:

Nieuwe belichting van kerk in Maarheeze: 'Dorp zonder kerk is dorp zonder ziel'

Zondag 10 december zal om 17.00 uur op stijlvolle en feestelijke wijze de nieuwe belichting bij de Sint Gertrudiskerk in Maarheeze in gebruik worden genomen, door burgemeester Roland van Kessel en pastoor Sip.

cranendonck24
  / / Redactie
  • Beeld - Google Streetview
Advertentie

Dit jaar bestaat Maarheeze 800 jaar. In die periode is natuurlijk veel gebeurd en veranderd. De kerk heeft door de jaren altijd een prominente plaats ingenomen in de dorpsgemeenschap. "Een dorp zonder kerk is een dorp zonder ziel. Om die reden verdient onze kerk in Maarheeze het dan ook om in het figuurlijke zonnetje gezet te worden met de officiële ingebruikname van een prachtige aanlichting. Dit is tot stand gekomen door samenwerking van de gemeente, het kerkbestuur en de werkgroep Maarheeze 800 jaar", zeggen de initiatiefnemers.

Er zal een feestelijke bijeenkomst in de kerk plaatsvinden op zondag 10 december om 17.00 uur. Muziekvereniging Poort van Brabant, het dames- en herenkoor en Gilde Sint Joris-Sint Barbara zullen deze bijeenkomst muzikaal opluisteren. Historiekenner Jac Biemans zal namens Maarheeze 800 jaar een woordje doen, evenals pastoor Sip namens het kerkbestuur.

Vervolgens zal de lichtinstallatie officieel in gebruik genomen worden door burgemeester Roland van Kessel, samen met pastoor Sip zodat we vanaf dat moment allemaal kunnen genieten van de aanblik van een aangelichte kerk.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie