Luister
muziek
1 december 2023 - 15:46
Deel dit artikel:

Meester Geert van Dommelen was decennia passievol werkzaam bij De Boogurt in Budel

Op 5 april 2021 overleed Gerard (Geert) van Dommelen. In Budel was hij beter bekend onder de naam ‘meester van Dommelen’. Geert van Dommelen werd op 8 juni 1944 te Riethoven geboren. Dit is zijn verhaal.

cranendonck24
  / Heemkundekring De Baronie van Cranendonck
  • Beeld - Heemkundekring De Baronie van Cranendonck
Advertentie

Geert was jarenlang het boegbeeld van basisschool De Boogurt in Budel. Maar liefst 34 jaar gaf hij leiding aan deze school. Geert was pas 26 jaar toen hij in 1971 aangesteld werd als ‘hoofd der school’ van de Sint Franciscusschool, zoals De Boogurt toentertijd heette. Het was destijds een 6-klassige lagere school voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. De kleuters gingen toen nog naar de kleuterschool in het dorp bij de kerk. Meester Van Dommelen deed de zesde klas. Directietaken gebeurden na schooltijd of op de enige dag dat hij vrij geroosterd was.

In 1988 fuseerde de school met de Aloysiusschool en werd de naam gewijzigd in Kransakkers-Zuid en Kransakkers-Noord. Vanaf dat moment gaf Geert dus leiding aan twee schoolteams en fietste hij op en neer tussen de twee locaties. Na drie jaar werd de gehele school, inclusief de kleuters, ondergebracht op de locatie aan de Burgemeester van Houtstraat (Kransakkers-Zuid). De naam van de school veranderde in De Boogurt, vanwege de mooie boomgaard die vroeger op deze plek stond.

Pensioen

In 2005 ging Geert met pensioen. Meester Van Dommelen was een directeur met passie. ‘Zijn Boogurt’ stond bij hem hoog in het vaandel. Hij kwam op voor zijn school en voor zijn personeel. Geert stond altijd achter zijn team en kwam op voor zijn idealen. Ook na zijn pensioen in 2005 bracht hij nog regelmatig een bezoekje aan zijn school, dronk er een kopje koffie en knoopte een gesprekje aan met leerlingen die hij tegenkwam op de gang. Zijn betrokkenheid bij De Boogurt is altijd gebleven.

EMM en KBO

Buiten het onderwijs heeft Geert zich zeer verdienstelijk gemaakt als voorzitter van Harmonie EMM en van de Bond van Ouderen (KBO). Op vrijdag 9 april 2021 maakte meester Geert zijn laatste rit langs ‘zijn Boogurt’ terwijl zijn oud-collega’s hem middels een erehaag een laatste groet brachten en waardig afscheid van hem namen. Geert van Dommelen werd 76 jaar.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie