Luister
muziek
12 December 2023 08:24
Deel dit artikel:

Muziek is Fantastique in De Borgh: ‘Ultieme vorm van verrijking’

Muziek is Fantastique. "Muziek is een ultieme vorm van verrijking. Het kan een prachtige basis leggen waaruit zich veel kan ontwikkelen. Muziek zet je hersenen in werking; dat is geweldig voor het opgroeiende brein", aldus Erik Scherder, neuropsycholoog.

cranendonck24
  / Gesponsord artikel
Advertentie

Muziek is voor iedereen, ongeacht leeftijd of ervaring.
Muziek doet altijd iets met je. Spelen met muziek is een prachtige manier om de wereld van kinderen te verrijken en hun ontwikkeling te versterken, op korte én lange termijn.

Dit kan al vanaf de babytijd. Hoe vroeger een kind met muziek in aanraking komt, hoe eerder er talloze hersenverbindingen aangelegd én versterkt worden. Hersenverbindingen waar het kind een leven lang profijt van heeft. Niet alleen op muzikaal gebied, maar ook op andere ontwikkelingsgebieden. Een fantastische basis dus voor de rest van hun leven!
Door interactief en op een speelse manier met muziek bezig te zijn, leren kinderen de wereld om hen heen en hun eigen plek hierin kennen. Bovendien zorgt dit voor onvergetelijke herinneringen.

Wie hoor ik daar?

Elja Smeets-Schaaf is gediplomeerd docent Muziek op Schoot® en moeder van 3 kinderen. Met veel enthousiasme en plezier geeft zij de liefde voor muziek door.

Met Muziek Fantastique creëert Elja mogelijkheden voor betekenisvol SamenSpel met Muziek voor jonge kinderen. Hierdoor komen ze al op jonge leeftijd op verschillende manieren in aanraking met muziek.

Als docent en inspirator werkt Elja samen met mensen die een kind liefdevol omringen:

  • Voor ouders/grootouders en hun (klein)kinderen zijn er cursussen nu Muziek op Schoot, Spelen met Muziek of Muziekplezier in de regio Eindhoven – Helmond - Weert.
  • Pedagogisch professionals in de kinderopvang (in opleiding) biedt zij muziekcoaching, gastlessen en/of inspiratiesessies. Bijvoorbeeld over muziek binnen de VVE of over de combinatie muziek en voorlezen.
  • Organisaties en mensen die zich richten op (specifieke gebieden in) de ontwikkeling en opvoeding van (jonge) kinderen, bijvoorbeeld bibliotheken, scholen en zorg.

Cursus ‘Spelen met Muziek’

Muziek Fantastique biedt in samenwerking met Muziekschool Grensland en Harmonie EMM ontwikkelingsgericht muziekplezier in de cursus ‘Spelen met Muziek’ voor kinderen 1-4 jaar.

In de cursus komen zowel bekende als nieuwe kinderliedjes voorbij. Er is aandacht voor muziekbeleving en beweging, op muziek uit verschillende genres.

Natuurlijk spelen we met allerlei materialen, zoals sjaaltjes, schudeitjes, bakjes en trommeltjes. Ook echte muziekinstrumenten (zoals een klarinet, blokfluit en ukelele) komen voorbij ter kennismaking.
Samen plezier en mooie herinneringen maken staat voorop, met muziek als basis. Muzikale ervaring is zeker niet nodig.

Informatie

De cursus ‘Spelen met Muziek’ is bedoeld voor jonge kinderen (1-4 jaar) met een (groot)ouder en bestaat uit 10 lessen van 40-45 minuten voor 90 euro.

De cursus start op dinsdag(ochtend) 16 januari in De Borgh. Er is een indeling in verschillende (leeftijds)groepen. De cursus start bij voldoende aanmeldingen.

Op muziekfantastique.nl kun je alle informatie vinden en je samen met je (klein)kind inschrijven.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie