Luister
muziek
12 december 2023 - 10:03
Deel dit artikel:

Brabantse boeren en tuinders pakken uit met kerst

De Brabantse boeren tuinders pakken ook dit jaar weer uit met kerst. Door de hele provincie worden in de decembermaand sfeervolle kerstactiviteiten op de boerderij georganiseerd. Boeren en tuinders bouwen zo een brug richting burgers. Dit jaar is de vierde editie op rij. Ook elders in het land zijn er boerderijactiviteiten in kerstsfeer. Dit is een initiatief van ZLTO, LTO Noord, Boert Bewust en Team Agro NL.

cranendonck24
  / / Redactie
  • Beeld - Foto ter illustratie
Advertentie

Boeren en tuinders organiseren in december kerstactiviteiten voor jon en oud. Zo zijn er verlichte tractortochten op het platteland, autopuzzelritten dwars door de stal, kerstmarkten op de boerderij en wandeltochten langs kappelletjes. Er is van alles te zien en te beleven op de boerderij in de decembermaand. Ook in de eerste weken van januari zijn er nog volop activiteiten. Vergeet niet om voor de kerstinkopen eens binnen te wandelen bij een boerderijwinkel in de buurt: dichterbijdeboerderij.nl.

Brug slaan

Hendrik Hoeksema, ZLTO-bestuurder Maatschappij: “In de coronatijd zijn we begonnen met leuke en sfeervolle kerstacties. Om te zorgen voor een lichtpunt in donkere tijden. Gelukkig ligt die tijd nu achter ons. Maar we gaan heel bewust door met deze kersactiviteiten op de boerderij. We zien steeds meer spanningen, polarisatie en kloven in de samenleving. Juist daarom is het belangrijk om bruggen te slaan. En om de maatschappelijke verharding wat te verzachten”.

Vierde editie

Het is dit jaar de vierde editie van Boeren en tuinders pakken uit met kerst Het initiatief is gestart tijdens de kerst van 2020 om voor vrolijkheid te zorgen in coronatijden. De voorgaande acties waren een groot succes. Boeren en tuinders zijn nog steeds gemotiveerd om Nederland mooier, beter en vrolijker te maken. Deze kerstactie is daar een mooi voorbeeld van.

Aanmelden

Op boerenentuinderspakkenuit.nl zie je in één oogopslag waar welke activiteiten georganiseerd worden en kun je je eenvoudig aanmelden. Sommige activiteiten zijn gratis. Andere betaald. Wees er snel bij, want vol = vol.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie