Luister
muziek
12 december 2023 - 09:48
Deel dit artikel:

Gemeenteraad Geldrop-Mierlo kiest voor Studio24 als lokale omroep

De gemeenteraad van Geldrop-Mierlo heeft maandagavond tijdens de raadsvergadering besloten een positief advies uit te brengen aan het Commissariaat voor de Media om Studio24 aan te wijzen als lokale omroep.

cranendonck24
  / / Redactie
Advertentie

In de commissie Samenleving, die dinsdag 21 november bij elkaar kwam, werd een en ander al snel duidelijk voor de commissieleden. De voorkeur van de leden lag bij Studio24. Vele vragen werden aan wethouder Looijmans gesteld, maar het kon de commissie toen niet overtuigen. Ook niet na een uitgebreide memo van de portefeuillehouder en een brandbrief van concurrent Studio040 zorgden niet voor een draai en bleef de voorkeur voor Studio24.

Amendement

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van maandagavond 11 december werd door partij SAMEN een amendement ingediend. Zij stelden voor om te kiezen voor Studio24. Het amendement kon rekenen op een meerderheid. In het besluitvormende deel stemden 13 raadsleden voor en 12 tegen het amendement. SAMEN, DPM, CDA en GroenLinks stemden voor Studio24. Twee raadsleden waren verhinderd, een van SAMEN en een van PvdA.

De gemeenteraad geeft dus het advies aan het Commissariaat voor de Media om Studio24 de zendmachtiging toe te kennen. Goed nieuws, want hiermee komen er gelden vrij in de vorm van een jaarlijkse subsidie voor de komende vijf jaar om meer verslaggeving te doen vanuit Geldrop en Mierlo om de inwoners nog beter te informeren.

In de race in Cranendonck, Heeze-Leende en Valkenswaard

Studio24 is eveneens nog in de race in de gemeenten Heeze-Leende, Valkenswaard en Cranendonck. Deze besluitvorming vindt plaats in het eerste kwartaal van 2024.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie