Luister
muziek
11 februari 2024 - 08:29
Deel dit artikel:

Zeventien wagens doen mee aan optocht in Budel

Overal in den lande trekken de komende dagen de diverse optochten door de straten van menig carnavalsrijk. Dinsdag is de dag dat ook de Grote Optocht van Budel door de straten van het Bokkenrijk gaat trekken. De grootste Cranendonckse stoet.

cranendonck24
  / / Redactie
  • Beeld - Jos Meusen
Advertentie

Een optocht die bij veel deelnemers en bezoekers hoog staat aangeschreven. Met maar liefst de deelname van zeventien grote wagens, zes grote groepen, zeven kleine groepen en daarbij nog elf individuele deelnemers een optocht die met recht 'groot' genoemd mag worden.

Door de sportieve onderlinge strijd tussen alle deelnemers, ligt het niveau van deze optocht al jarenlang erg hoog. ’t Gouwe Getje van CV Buulder Buk is onder de wagenbouwers en de groepen misschien wel de 'ultieme prijs der prijzen' te noemen. Daarnaast is er een prijs voor de deelnemer die het publiek het meeste laat lachten tijdens de optocht; de Geinbok. Die is voor de meest ludieke deelnemer en kan in elke categorie vallen.

Voor alle deelnemers is het leuk als velen de weg op dinsdag naar deze optocht weten te vinden die om 13.30 uur vertrekt bij de rotonde van de Maarheezerweg en Dr. Ant. Mathijsensstraat. Vervolgens trekt de optocht dwars door het centrum van Budel.

Financiële bijdrage

Voor iedereen is de optocht gratis te bekijken. Er is CV Buulder Buk wel veel aan gelegen om de deelnemers aan de optocht te kunnen waarderen met een mooie financiële bijdrage uit de prijzenpot. "Wij zijn erg blij met de bijdrage die bezoekers aan onze optocht ons al enige jaren geven via de collectanten die tijdens de optocht langskomen", zegt de carnavalsvereniging. Via de QR-code kan ook digitaal worden bijgedragen. "Als iedere optochtbezoeker 1 euro zou bijdragen, kunnen we de optocht in Budel op deze manier blijven organiseren. De opbrengsten uit de collecte gaan voor 100 procent rechtstreeks naar het prijzengeld voor de deelnemers."

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie