Luister
muziek
12 februari 2024 - 08:11
Deel dit artikel:

Ilse Vaes is sociaal makelaar in Maarheeze: meer oog voor mensen aan de ondergrens

Op 2 januari is met veel enthousiasme voor twintig uur per week de nieuwe sociaal makelaar van Maarheeze gestart. Het gaat om Ilse Vaes. Ook is ze tien uur werkzaam als coördinator mantelzorgers van Cranendonck. Deze veelzijdige en gedreven 43-jarige is daarnaast ook moeder van drie kinderen en actief met bijvoorbeeld verbindingstuin 'In den Hoof'. Ilse Vaes stelt zich voor.

cranendonck24
  / Maarheeze.nu
Advertentie

Ilse is bekend met Maarheeze, want vanaf 2002 heeft ze er zeven jaar gewoond. Haar huidige werk als natuurgeneeskundige in haar holistische praktijk gaat ze langzaam voor deze nieuwe sociale uitdaging. Ze deed haar werk altijd met veel dankbaarheid van haar 'klanten' (cliënten) en ze merkt dat er in Maarheeze al veel mensen ook dankbaar zijn dat ze de taak van sociaal makelaar gaat uitoefenen.

Goed voor elkaar

Ze voelde zich al erg welkom, bijvoorbeeld bij de seniorenvereniging en is al her en der gaan kennismaken met alle bekende en onbekende gezichten. Ilse ziet dat Maarheeze het als dorp goed voor elkaar heeft, veel werkgroepen, veel kennis en veel actieve stichtingen waar ze trots op mogen zijn. Wel valt het haar op dat er is niet veel hulpvraag vanuit de mensen en individuen die wat meer kwetsbaar zijn (want die zijn er wel degelijk volgens Ilse). Ze weet als geen ander hoe lastig het kan zijn om een drempel over te gaan en neemt graag mensen bij de hand met een idee, hulpvraag en individuen die wat meer kwetsbaar zijn, om de juiste verbinding te leggen.

Mensen aan de ondergrens

Ilse hoopt middels bijvoorbeeld ook de buurtschappen (sinds 'Maarheeze 800 jaar') dat er meer oog is voor die mensen aan de ondergrens. Dat die in verbinding komen, dat Maarheeze goed kijkt wat ieder nodig heeft. Dit kan ervoor zorgen dat ook het onzichtbare leed en de onzichtbare nood gezien en gemeld wordt. Ilse wil dat ieder mens zich gezien en gehoord voelt, dat alle rangen en standen in Maarheeze kunnen bijdragen. Ilse hoopt het vertrouwen van iedereen te krijgen, zodat ze ook iedereen die het nodig heeft kan helpen. Ze hoopt, met haar eigen ervaringen waarin ze ook diepe dalen kende, een verbindende factor te kunnen zijn.

Aan haar energie zal het niet liggen. Ze is al weken flink aan de gang gegaan in Maarheeze. Er was genoeg te doen.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie