Luister
muziek
1 april 2024 - 22:05
Deel dit artikel:

Haha! Ben jij in deze 1 aprilgrappen getrapt?

Een nieuw sprookje in de Efteling of een waterfles met de smaak van een kruidenbitter. Brabantse bedrijven probeerden jou de afgelopen dagen flink voor de gek te houden met hun 1 april-grappen. Wij moesten zelf om de onderstaande onzinverhalen wel gniffelen. Ben jij er ingetrapt?

Omroep Brabant
  / Rik Claessen
Advertentie

Veel bedrijven beginnen al een aantal dagen voor 1 april met het verspreiden van hun grappen. Van bizarre berichten of mededelingen op socialmedia, tot zelfs 'wereldnieuws' dat naar de pers wordt gestuurd. Dit zijn een paar van de leukste 1 april-grappen:

Nieuw sprookje in de Efteling

Dat de Efteling bezig is met het bouwen van een nieuw themagebied op de plek van het oude spookslot, wisten we al langer. Maar nu komt het pretpark met nog meer goed nieuws voor fans: het sprookjesbos wordt uitgebreid met een nieuw sprookje. Dit sprookje draait volledig om de verbeelding van kinderen. Er is namelijk niks te zien.

"Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat schermmedia een negatieve invloed hebben op de verbeeldingskracht van jongeren", schrijft de Efteling op hun site. Vandaar dat ze kinderen de kans geven op hun verbeelding eens in de vrije loop te laten gaan. Er is zelfs al muziek bij bedacht: je moet deze alleen zelf inbeelden volgens het pretpark. Jij gelooft toch zeker niet in sprookjes?

Voorgezouten eieren

Weet je wat veel tijd kost? Na het koken of bakken van je eitje er wat zout overheen gooien. Gelukkig komt het bedrijf MS Schippers uit Hapert met dé baanbrekende ontwikkeling in de pluimveehouderij: voorgezouten eieren. In plaats van dat mensen zelf hun eieren nog moeten zouten, is het ze gelukt om kippen gezouten eieren te laten leggen.

"Omdat de zoutbeleving van gebruiker tot gebruiker verschilt, stellen we onze klanten in staat om verschillende eieren te kunnen leveren", schrijven ze op hun site. Maar hoe krijgen ze kippen zo ver om gezouten eieren te leggen? "Hoe we het precies doen, houden we voor onszelf”, aldus Schippers. Een grap die misschien zonder zout ook wat flauw te noemen is.

Winkels van EasyToys in Oosterhout

Met knalroze posters en de slogan 'It's playtime' kondigde webshop EasyToys een winkel aan in Oosterhout. Een leeg winkelpand aan de Keiweg zou de plek worden waar je allerlei seksspeeltjes en andere accessoires voor in de slaapkamer kan kopen. Een paar dagen later vond je precies dezelfde manier posters in Schijndel.

Maar wanneer komen die winkels er dan? Wie op onderzoek uit gaat om de openingsdatum te vinden, keert terug met lege handen. Gek is het niet, want de webshop heeft al een winkel in Groningen en in Den Haag. Komen er dan nu ook een Brabantse vestigingen? "Het was een 1-aprilgrap", aldus een woordvoerder.

Schrobbel èr up 0.0

Mensen met een Air Up-fles hebben genoeg keuze uit allerlei smaakjes. Op deze flessen plaats je een ringetje met een geur, waardoor het lijkt alsof je water naar bijvoorbeeld sinasappel of citroen smaakt. Voor liefhebbers van het Schrobbelèr komt het Tilburgse bedrijf met goed nieuws.

"Schrobbelèr bestond afgelopen jaar 50 jaar en om die reden komen we met iets heel bijzonders. Speciaal ter gelegenheid van dit jubileum hebben we een Limited Edition Schrobbel èr up 0.0 pod ontwikkeld", is te lezen op de site van Schrobbelèr. Je kon je aanmelden voor een exclusieve voorverkoop. "Drink zoveel Schrobbelèr als je wilt en houd toch je strandfiguur? Ja mevrouw, ja meneer", zegt de likeurmaker.

Bibliotheek vervangt medewerkers voor Kunstmatige Intelligentie

Het gaat nog stiller worden in de bibliotheek. Bibliotheek Midden-Brabant meldt in een persbericht dat ze vanaf 2025 alle medewerkers op de vloer gaan vervangen door kunstmatige intelligentie. In de LocHal in Tilburg was vandaag de primeur: daar werd robot BERT aan het werk gezet,

BERT staat voor 'Bibliotheekassistent voor Educatie, Recreatie en Technologie'. Als het aan de bibliotheek ligt krijgen we dus nog veel meer bibliotheekmedewerkers zoals BERT. Je kon bij hem terecht voor vragen over uitlenen, abonnementen en zelfs boekentips. "Én hij kan zelfs moppen tappen", laat de bibliotheek weten met een knipoog.

Gemorst bier weer opnieuw te drinken

Het Brabantse Wal Festival pronkt met een primeur. Ze zeggen een speciaal systeem te hebben ontwikkeld waarbij gemorst bier tijdens het tappen wordt opgevangen om vervolgens weer klaargemaakt te worden voor consumptie. Dit Re-use Beer Systeem zou flink wat kosten besparen.

De inschrijfdatum voor bedrijven om zo'n systeem aan te schaffen eindigde vandaag. De kans dat we dus écht gemorst bier opnieuw kunnen gaan drinken is dus maar heel klein. Toch klinkt het niet verkeerd, zo met het festivalseizoen in het verschiet.

Kamperen midden in Dongen

Stichting parkplezier uit Dongen heeft op hun Facebookpagina aangekondigd dat er midden in het centrum van Dongen, in park Vredeoord, de mogelijkheid voor het openen van een camping onderzocht zal gaan worden. Om te kijken of dit plan wel zou werken is de gemeente op zoek naar vrijwilligers.

"Stichting Parkplezier zoekt vrijwilligers die op Tweede Paasdag hun tent willen komen opzetten in Park Vredesoord", is er te lezen. Toevallig valt 2e paasdag nu net op 1 april. We zijn benieuwd of er echt mensen met hun tentstokken staan te worstelen in het park.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie