Luister
muziek
21 april 2024 - 11:37
Deel dit artikel:

Alles op een rij: zo wordt in heel Cranendonck Koningsdag gevierd

Over minder dan een week wordt er in heel gemeente Cranendonck Koningsdag 2024 gevierd. Daarom zetten we hier op een rij wat er allemaal te doen is in al onze dorpen.

cranendonck24
  / / Redactie
  • Beeld - RVD - Bart Maat
Advertentie

Bekijk hieronder de programma's in Cranendonck.

Budel

09.00 tot 16.00 uur

Vrijmarkt op het Capucijnerplein/Markt voor en door jong en oud (Non-profit). Na afloop van de vrijmarkt dienen alle niet verkochte spullen/goederen weer mee naar huis genomen worden. Enkele plaatsen in het centrum worden ingenomen door het Oranje Comité. Gelieve aanwijzingen op te volgen.

Voor de veiligheid van de deelnemers staat het Oranje Comité Budel géén auto’s binnen het afgezette terrein toe. Evt. aanhangers mogen het terrein opgeduwd worden. Gedurende de Vrijmarkt heeft het Oranje Comité gezorgd voor een aantal leuke activiteiten. Zo kun je onder andere een glittertattoo laten zetten.

Wie iets extra’s wil verdienen tijdens Koningsdag kan extra zijn best doen om de trofee Hofnar van Oranje in zijn bezit te proberen te krijgen.

Weet jij op een ludieke manier de bezoekers te vermaken of je koopwaar in stijl aan te prijzen? Wij als Oranje Comité Budel belonen de mooiste kraam in stijl van Koningsdag tijdens de Vrijmarkt. Dus bedenk iets ludieks en kom het laten zien tijdens de vrijmarkt. Uitreiking van de wisseltrofee en prijs omstreeks 14.00 uur, zorg wel dat je dan nog aanwezig bent.

Ben jij sterk, in het bezit van een goed uithoudingsvermogen en heb je goed een goed inzicht? Dan zoeken we jou. Kom alleen of samen met je vrienden en neem deel aan de Koninklijke Challenge Ga jij de uitdaging aan en wordt jij de Dagkoning of Dagkoningin?

11.00 tot 14.00 uur

Het interactieve Tante Thee Theater komt naar Budel. Het gezelligste meespeeltheater voor alle kinderen geeft maar liefst 4 maal een voorstelling.

12.00 tot 14.00 uur

We krijgen ook bezoek van Oki en Doki die prachtige creaties maken met hun ballonnen voor de allerkleinsten.

12.45 uur

Kom je versierde fiets showen. Koningsdag is een kleurrijke en feestelijke dag. Daar kun jij aan mee werken. Ben je creatief? Mooi, want dan kun jij aan de slag met de kleuren oranje, rood, wit, blauw en goud. Ballonnen vlaggetjes, crêpepapier, niets is te gek bij jouw creatie van jouw twee-, drie- of vierwieler. Kom met je versierde fiets, skelter, traptractor, loopauto of step om 12:45 uur naar de Markt, tegenover de Hema, vandaar gaan we met alle versierde fietsen gezamenlijk richting het Schepenhuis om iedereen jouw versierde fiets te showen. Voor iedere deelnemer is er een leuke attentie. De mooiste versierde fiets wordt beloond!

13.00 uur

Omstreeks 13.00 uur worden de winnaars bekend gemaakt van de kleurwedstrijd. (De kleurplaten zijn reeds uitgedeeld op de scholen) Aansluitend gaan we starten met de Koninklijke Race. Inschrijven kan geheel gratis, vanaf 12.50 uur. Jouw naam wordt gekoppeld aan een nummer welke correspondeert aan een gekleurde bal. Deze ballen worden op een baan voorgebracht. Voor de winnaars zijn er leuke prijzen. Bijzijn is meemaken! Het is wel belangrijk om de aanwijzingen van het Oranje Comité te volgen.

Maarheeze

Dit is het programma van Koningsdag in Maarheeze:

Ochtendprogramma

Dit jaar is er weer een versierde fietsoptocht. Deze start om 10.00 uur. Met de harmonie trekt iedereen naar de Smelt voor allerlei leuke spellen en activiteiten. Er zijn prijzen te winnen. Deze worden 's middags uitgereikt in het Muziekhuis in Maarheeze.

Middagprogramma

Bij het Muziekhuis is onder meer een vrijmarkt en er zijn spulletjes te koop. Op het muzikale programma staat coverband Yoe Teek Mie In De Meeling (YTMIDM). Er zijn daarnaast ook spelletjes, schmink en een springkussen. Van 13.00 tot 19.00 uur bij het Muziekhuis.

Avondprogramma

Vanaf 18.00 uur gaat het los bij café Ons Lieske in Maarheeze. Er is livemuziek van zanger Maurice Saelmans. Ons Lieske is al vanaf 11.00 uur open.

Soerendonk

Vanaf 10.30 uur komen alle deelnemers op het schoolplein bij elkaar. Om 10.45 uur start de feestelijke optocht. De route die wordt gelopen is: Van Schaiklaan, Heuvel, Kruisstraat, Schuttebeemd, Sint Jansweg, Dorpsstraat en ze eindigen achter Den Donck.

Laat die Zurrik-vlag maar wapperen

Natuurlijk hoop de organisatie ook op veel publiek. Omdat de aubade in de loop der jaren zo’n beetje uitgegroeid is tot een mini-carnavalsoptocht, hebben ze enkele jaren geleden besloten een aantal categorieën in het leven te roepen. Er zijn drie groepen en voor alle drie de categorieën zijn drie bekers te vergeven. Peuters/kleuters en alles wat jonger is, onderbouw basisschool en bovenbouw basisschool. Zo heeft iedereen een eerlijke kans.

Om ongeveer 11.00 uur neemt wethouder Hennie Driessen de hulde in ontvangst en kunnen ze weer luisteren naar mooie voordrachten van de kinderen van Zurrik. Nadat de negen prijswinnaars van de optocht bekend zijn gemaakt, kan het feest losbarsten. Ze hopen net als voorgaande jaren op massale belangstelling zodat het weer een heel feestelijk begin wordt van Koningsdag 2024. Er staat een lekker bakkie koffie of thee te klaar, met een appelflap erbij na afloop van de aubade achter Den Donck.

Kidsmiddag

Voor alle kinderen worden er vanaf 13.30 uur spelletjes georganiseerd. Dit is gratis en voor alle kinderen toegankelijk.
Groep 1/2: Starten op schoolplein
Groep 3/4: Starten op St. Jansplein
Groep 5/6: Starten in de gymzaal
Groep 7/8: Starten op het grasveld achter Den Donck
Schoolverlaters: Starten aan voorzijde Den Donck met fiets

Alle kinderen zijn rond 15.30 uur weer terug achter Den Donck. Daar opent rond 16.00 uur de fancy fair.

Jeu de boules-toernooi

Als de kinderen onder de pannen zijn, hoeven ook de volwassenen zich niet te vervelen. Voor alle volwassenen organiseren ze weer hun jaarlijkse Jeu de Boules toernooi. In drietallen wordt er gestreden om de felbegeerde trofee. Vanaf 13.30 uur kunnen de deelnemers achter Den Donck terecht en vanaf 14.00 uur start het toernooi. Aanmelden kan via sjssoerendonk@gmail.com of op Koningsdag zelf.

Fancy fair

Na de spelletjes begint er achter Den Donck een gezellige fancy fair. Je kunt meedoen met de kamelenrace, ballen gooien, schieten in de schiettent, lolly trekken, een potje plinco en overal zijn prijzen mee te winnen. Echt een soort mini-kermis. Er zijn springkussens voor de kleintjes, je kunt je gratis laten schminken, de rollerbaan staat buiten en ook voor iets lekkers kun je bij hen terecht.

Gastel

'Gastel kan alles' is het motto van Koningsdag in het kleinste dorp van Cranendonck dit jaar. Hier lees je het programma van 27 april 2024.

Dit is het programma van Koningsdag in Gastel dit jaar.

  • 12.30 uur: Start van de lunch (7,50 euro per persoon) en een loterij
  • 14.00 uur: Parcours met versierde fietsen
  • 15.00 uur: Gastel kan alles, voor jong en oud
  • 17.00 uur: Frietwagen en feest met DJ Ganzz. Voor spelletjes en een springkussen wordt gezorgd

Dit vindt allemaal plaats in De Cranehoeve aan het Sint Cornelisplein. Wilde je deelnemen aan de lunch, dan had je je voor 17 april aan moeten melden.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie