muziek
22 april 2024 - 22:09
Deel dit artikel:

FC Cranendonck pakt moeizame overwinning in derby tegen Sterksel

Het was een zwakke wedstrijd van FC Cranendonck. Maar na een hoop kansen, hebben ze met 2-1 RKSV Sterksel over de knie gelegd in de derby.

cranendonck24
  / FC Cranendonck
  • Beeld - Hennie Roosen

FC Cranendonck begon zeer zwak aan de derby. Daarentegen liet RKSV Sterksel zien zich niet zomaar gewonnen te geven. Met een geweldige inzet werd er constant om elke bal gestreden en omdat FC Cranendonck deze wedstrijd makkelijk dacht te kunnen winnen, kwamen zij bijna van een koude kermis thuis.

Al na tien minuten zagen we een eerste waarschuwing, nadat de Sterksel-spits vrij voor doelman Tom van Happen van FC Cranendonck kon opduiken. Van Happen bleef echter de baas in deze situatie en kon de inzet maar net tot een corner verwerken.

De hele eerste helft sukkelt het duel verder, zonder dat er grote kansen werden gecreëerd. Na de pauze kwam RKSV Sterksel sterk uit de kleedkamer. Direct kwam FC Cranendonck goed weg toen een schot op de paal terug het veld in kwam. Nog geen twee minuten later kreeg FC Cranendonck de deksel op de neus. Een solo van een Sterksel-middenvelder kon met een mooie schuiver worden afgesloten en FC Cranendonck had het nakijken: 0-1.

FC Cranendonck wordt wakker

Het eerste echte kansje voor FC Cranendonck kwam er na 50 minuten. Spits Tyn Adams kon vrij uithalen, maar zijn schot ging rakelings naast. Na ruim een uur kwam FC Cranendonck eindelijk tot leven. RKSV Sterksel raakte steeds meer vermoeid en FC Cranendonck pakte steeds meer de regie. Vanaf dat moment zagen we diverse mooie aanvallen over beide vleugels aan FC Cranendonck-zijde, maar de toeschouwers moesten tot minuut 75 wachten voordat de gelijkmaker viel.

Assist en goal van Ralph van Meijl

Na een mooie steekbal op spits Ralph van Meijl, kon hij de bal breedleggen op de vrijstaande Daan Ras. Hij kon de bal onhoudbaar binnenschieten en daarmee de gelijkmaker op het scorebord zetten. FC Cranendonck zette enkele verse spelers in en vanaf dit moment werd de druk op de Sterksel-verdediging opgeschroefd. Na enkele kansen te hebben gemist was het uiteindelijk spits Van Meijl die in extremis de 2-1-overwinning kon binnenlopen.