Luister
Live
21 november 2020 - 09:02
Deel dit artikel:

Biebs in Cranendonck maken je wegwijs in onlinewereld

Door corona zitten we allemaal meer thuis. Een tijd met veel uitdagingen waarin ook van ons allen wordt gevraagd steeds meer digitaal en online te doen. Online winkelen, beeldbellen, online lezen en ook de overheid regelt steeds meer zaken online. Bibliotheek de Kempen biedt daarom DigiHulp.

cranendonck24 / Bibliotheek De Kempen • Beeld - Bibliotheek De Kempen

De basisvaardigheden van werken met een laptop of tablet kun je telefonisch leren bij de DigiHulplijn. Bij de DigiHulplijn helpen getrainde, ervaren vrijwilligers mensen met hun digi-vraag. De vrijwilligers nemen de tijd en komen met een persoonlijk advies om je op weg te helpen. Alle vragen zijn welkom en bellen mag zo vaak als nodig. Het gratis telefoonnummer is dagelijks van 09.00 uur tot 17.00 uur bereikbaar op 0800-1508.

‘Klik & Tik’
Heb je de basisvaardigheden onder de knie, een e-mailadres en een laptop of tablet met camera? Maar zijn complexere zaken als online winkelen en de digitale overheid nog een uitdaging? Dan kun je voor verdere ondersteuning aansluiten bij een online workshop van Bibliotheek de Kempen rondom DigiHulp en Klik & Tik. Deze workshops worden gegeven via ZOOM.

In deze workshops staan verschillende onderdelen centraal als:
- Hoe lees ik online een boek via de bibliotheek?
- Hoe kan ik (gratis) beeldbellen?
- Hoe vul ik mijn gegevens in het online donorregister?
- Hoe werkt de coronamelder?

Info en aanmelden
Deze online workshops duren 30 minuten per onderwerp, worden een aantal malen per week gepland en zijn gratis bij te wonen. Informatie over wanneer de workshops zijn en aanmelden kan via de agenda op www.bibliotheekdekempen.nl Je krijgt bericht na aanmelding en een handleiding voor ZOOM. Aanmelden kan ook via de balie van jouw lokale bibliotheek.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug