Luister
Live
20 november 2020 - 14:03
Deel dit artikel:

Zo zit het nu met aantal coronagevallen in Cranendonck

De gedeeltelijke lockdown blijft, maar we mogen sinds afgelopen donderdag weer iets meer dan de laatste weken. Dat komt doordat we over de piek van de tweede golf heen zijn. Ook in gemeente Cranendonck. Dat laten we hieronder zien.

cranendonck24 / - • Beeld - RIVM / Pixabay

De tweede piek van het aantal nieuwe coronagevallen in gemeente Cranendonck vond plaats op 5 november. Toen meldde het RIVM 104,1 nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners. Dat houdt in dat er die dag 21 personen zijn gemeld waarbij een positieve coronatest is afgenomen. Daarnaast moet gemeld worden dat ook op 29 oktober een piek is gemeld: toen 20 nieuwe besmettingen.
Dat zijn hogere pieken dan in de eerste coronagolf, in maart en april. Op het 'hoogtepunt' werden toen 19 nieuwe besmettingen vastgesteld bij inwoners van gemeente Cranendonck, maar dat was toen een absolute uitschieter. Gemiddeld lag het aantal nieuwe besmettingen veel lager dan nu.

Terug naar normaal
Terug naar het heden. Inmiddels is de tweede golf flink aan het afzwakken, al zit het nog niet op het niveau van pakweg eind augustus en begin september. Toen werden er dagelijks enkele besmettingen vastgesteld. Donderdag zijn nog 7 nieuwe besmettingen gemeld.

Ziekenhuisopnamen en doden
Dat wat betreft het aantal besmettingen. Laten we dat eens tegenover het aantal ziekenhuisopnamen en doden zetten. Dat is vrijwel te verwaarlozen in vergelijking met de eerste golf. De afgelopen weken zijn er in de tweede golf slechts enkele Cranendonckers in het ziekenhuis opgenomen vanwege corona. Daarnaast is er tot nu toe slechts één persoon uit gemeente Cranendonck aan corona overleden in de tweede golf.

In de tweede golf worden dus méér besmettingen vastgesteld dan in de eerste, maar overlijden veel mínder mensen. Dat heeft er waarschijnlijk alles mee te maken dat er meer getest wordt en dat er inmiddels meer kennis over het virus is, waardoor het beter bestreden kan worden.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug