Luister
Live
21 november 2020 - 22:28
Deel dit artikel:

Ronny Everaerts gemotiveerd na ziekenhuisopname door corona

Tijdens de uitwedstrijd tegen FC Maasgouw op 27 september voelde trainer Ronny Everaerts (46) van FC Cranendonck zich niet helemaal lekker. Hij diende de wedstrijd nog wel uit als eindverantwoordelijke maar na de wedstrijd zocht hij snel zijn bed op. Wat de trainer uit Best al vermoedde werd een paar dagen later bevestigd. Na een test op maandag kwam er op donderdag een positieve uitslag op corona en Everaerts werd opgenomen in het ziekenhuis. Gezien zijn gezonde en fitte gesteldheid kon de oefenmeester na twee dagen het ziekenhuis al weer verlaten. Thuis is Everaerts verder hersteld van het virus.

cranendonck24 / Amateurvoetbal Eindhoven • Beeld - Hennie Roosen

Via Amateurvoetbal Eindhoven

We zijn nu ruim zes weken verder en Everaerts is volledig virusvrij. Toch heeft de besmetting behoorlijk wat impact gehad. ”Ja, na vier dagen goed ziek te zijn geweest ging het eigenlijk weer de goede kant op, maar na een terugval van mijn waardes was het verstandig om opgenomen te worden in het ziekenhuis", vertelt de hoofdcoach van FC Cranendonck. "Dit doet wel iets met je als mens, want je hebt het op dat moment zelf niet meer de controle. Gelukkig ben ik snel hersteld en heb geen klachten meer. Wel moest ik behoorlijk aan de bak om conditioneel weer sterk te worden."

Ronny Everaerts is een voetballiefhebber pur sang. Ook voor hem zijn het na de coronaperikelen moeilijke tijden. Het ritme van dinsdag en donderdag op het trainingsveld staan, met een voltallige spelersgroep, en op zondag een wedstrijd coachen is ineens ten einde. ”Het is zeker wel even wennen nu, want je wilt toch elke dinsdag en donderdag met veel passie en plezier je team en spelers beter maken in hun ontwikkeling. Ook mis je de wedstrijd op zondag want daar werk en leef je naar toe. De wedstrijd is uiteindelijk het uitgangspunt waarbij je goede dingen wil terug zien waar je op getraind hebt binnen aanvallen en verdedigen, met als eindresultaat om de wedstrijd te willen winnen."

Stop
Het voetbal ligt voor de tweede keer dit jaar stil. Op 11 oktober is de laatste wedstrijd gespeeld. Dit kalenderjaar worden geen wedstrijden meer gespeeld. Als medio januari weer gevoetbald mag worden, dan rijst de vraag in welke vorm de competitie moet worden afgemaakt. De meningen zijn daarover verdeeld. ”Tja, dat blijft lastig en iedereen heeft hier wel een idee bij. Het gaat er uiteindelijk om dat we samen corona kunnen verslaan en dat het geen gevaar oplevert voor ieders gezondheid", stelt Everaerts.

Voorbereiding
"Ik vind het zelf wel heel belangrijk - als we weer als volledig team mogen gaan trainen en wedstrijden spelen - dat we eerst de tijd nodig hebben om de spelers weer fit te krijgen. Ik zou, mochten we weer mogen starten in het nieuwe jaar, de maanden januari en februari gaan gebruiken als voorbereiding om vanaf maart weer verder te gaan met de competitiewedstrijden. De KNVB zal wel komen met een eerlijk vervolgplan hierin."

Carrousel
Everaerts is bezig aan zijn tweede seizoen bij FC Cranendonck. De ambities van de oefenmeester liggen hoger dan de 4e klasse, waar ze nu in spelen. Maar als Everaerts ergens een uitdaging in ziet dan stapt hij daar graag in. ”Ik ben de uitdaging aangegaan om bij FC Cranendonck iets moois te gaan neerzetten maar helaas heeft de eerste coronagolf roet in ons sportieve seizoen gegooid. Nu is het een vreemd seizoen voor allen. Wat het na dit seizoen gaat brengen zal de tijd ons leren."

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug