Luister
Live
10 december 2020 - 11:15
Deel dit artikel:

Stichting De Merret bundelt krachten voor toekomst van Het Schepenhuis

Het Schepenhuis is met haar rijke historie misschien wel het meest karakteristieke pand van Budel. Daar zijn veel Bulanders en Cranendonckers trots op. Velen hebben er een persoonlijk verhaal of herinnering bij. Voor anderen is het een vertrouwd beeld op de markt in Budel. Hoe mooi zou het zijn als dat prachtige gebouw een functie krijgt die helemaal past bij Budel?

cranendonck24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Jos Meusen

Om die reden hebben drie vrijwilligersorganisaties uit Cranendonck zich verenigd in 'De Merret' (Stichting in oprichting) en zijn ze gestart met het initiatief om het Schepenhuis een nieuwe functie te geven. "Dat kunnen en wíllen we niet alleen doen", zegt de stichting. "Daarom zijn we op zoek naar mooie ideeën en gaan we op 14 en 21 december enquêteren op de markt in Budel." Je kunt jouw idee tot 15 januari 2021 ook delen via onze enquête op schepenhuis.com, of kom naar een van de bijeenkomsten begin volgend jaar (als corona dit toelaat).

In gesprek met gemeente
Alle ideeën worden verzameld en besproken tijdens bijeenkomsten begin volgend jaar. Daarna gaat de stichting samen met de gemeente de haalbaarheid bekijken. Het idee is om te komen met een 'shortlist' met de beste en meest reële ideeën, die ze voorleggen aan alle inwoners. "Uiteindelijk maken we in overleg met de gemeente een keuze."

Ideeën
Wat mis jij in het centrum van Budel? Welke rol zou het Schepenhuis daarin kunnen vervullen? Denk groot, wees creatief, laat je niet weerhouden door praktische bezwaren. "Een idee moet natuurlijk wel haalbaar zijn en we moeten uiteindelijk één of meerdere partijen vinden die het idee kunnen uitvoeren." Heb je zelf als ondernemer interesse? Maak dat vooral kenbaar.

Samenwerking
VVV Cranendonck, Vereniging Vrienden van Het Schepenhuis en Heemkundekring De Baronie van Cranendonck hebben zich verenigd om het centrum van Budel nog mooier te maken. "Onder de naam De Merret gaan we om te beginnen aan de slag met het Schepenhuis. Bovendien zijn we allemaal inwoners van Cranendonck. Wil je je bij ons aansluiten en een actieve rol vervullen in de toekomst van het Schepenhuis? Ook dat kan. Je bent van harte welkom."

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug