Luister
muziek
02 Mei 2021 14:53
Deel dit artikel:

Gemeentenieuws in Cranendonck Actueel | Week 17

Hier lees je het laatste nieuws van gemeente Cranendonck. Iedere week verschijnen hier de ingekomen aanvragen, verleende vergunningen, werkzaamheden et cetera. Download onze gratis app en mis niets.

cranendonck24
  / Gemeente Cranendonck
  • Beeld - Jos Meusen
Advertentie

Bekendmakingen
Ingekomen aanvragen
Het Laar 6, Maarheeze: bouwen van een werktuigenberging en garage
Berg 7, Budel: bouwen van een schuilhut
Oranje Nassaulaan 44, Maarheeze: verplaatsen van 2 PGS 15 opslagvoorzieningen van koelcel naar buitenterrein
Deken van Baarsstraat 21, Budel: plaatsen van “gedichtentafels”

Verleende vergunningen
Midbuulweg 10, Budel: slopen van bouwwerken
Burg. Remmenstraat 69, Budel: gebruik van woonhuis met praktijkruimte als woonhuis voor kamerverhuur (clusterwoning met zorg op afspraak) en praktijkruimte voor zorg op afspraak

Verlenging beslistermijn
Kerkstraat 10, Budel: modernisering van telecommunicatie installatie
Sint Cornelisplein 2, Gastel: transformatie “de Cranehoeve Gastel” naar 5 woningen

Besluit aanvraag buiten behandeling
Dr. Ant. Mathijsenstraat 32, Budel: kamerverhuur

Standplaatsvergunning verleend
Parallelweg, Budel-Schoot: standplaatsvergunning permanente dag-week-jaarplaats op woensdagen (12 mei 2021 tot en met 31 december 2021)

Sloopmelding
Rakerstraat 6, Maarheeze: asbestsanering
Grootschoterweg 143, Budel-Schoot: slopen van bouwwerken

Mededeling
Wolfswinkel 3, Budel: ontvangst melding aanleg gesloten bodemenergiesysteem

Alle officiële bekendmakingen staan op overheid.nl. U kunt zich ook aanmelden voor de e-mailservice via overuwbuurt.overheid.nl.


Cliëntondersteuning staat voor u klaar!
De kracht van Cranendonck is dat inwoners klaar staan om elkaar te helpen. De vele initiatieven die er zijn, laten dit zien. Het maakt het leven in Cranendonck extra de moeite waard. Maar soms heeft u ook zorg of ondersteuning nodig van de gemeente, bijvoorbeeld om prettig thuis te blijven wonen. Om hulp vragen aan de gemeente is niet voor iedereen even makkelijk. Of misschien vindt u het moeilijk om uw vraag goed uit te leggen of weet u niet zo goed naar welke informatie u moet zoeken.

U hoeft dit niet alleen te doen! U kunt hulp vragen aan vrienden, familie of bekenden. En lukt dit niet, dan kunt u dit ook vragen aan een cliëntondersteuner.

Cliëntondersteuners helpen inwoners
Een cliëntondersteuner is iemand die met u meedenkt over uw zorg-of ondersteuningsvraag. Zo kunnen ze bijvoorbeeld samen met u het gesprek doen met de gemeente. Of samen met u het verslag van dit gesprek doornemen. In zo’n verslag staat of u hulp nodig heeft en waar u deze hulp kunt vinden. Samen zoeken jullie dan naar een oplossing, waar uw vraag ook over gaat.

Cliëntondersteuning is gratis
Voor de kosten hoeft u het niet te laten, want cliëntondersteuning is gratis. Heeft u een hulpvraag, maar weet u nog niet precies wat u nodig heeft? Of gaat u contact opnemen met de gemeente over uw hulpvraag en wilt u ondersteuning bij de gesprekken? Is er niemand die u hierbij kan helpen? Neem dan contact op met een cliëntondersteuner. U kunt kiezen tussen een cliëntondersteuner van MEE of de vrijwillige cliëntondersteuner André Oud. Allebei kunnen ze u helpen:

· MEE: telefoonnummer 040 214 04 04, info@meezuidoostbrabant.nl
Meer informatie: www.meezuidoostbrabant.nl

· André Oud: 06 21 99 16 45

Cranendonck is koplopergemeente cliëntondersteuning
Cranendonck is 1 van de 21 koplopergemeenten cliëntondersteuning. Het ministerie verstrekt middelen en ondersteuning om de cliëntondersteuning te versterken. De focus ligt hierbij onder anderen op meer verbinding van cliëntondersteuning (vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning) met jeugdzorg en werk & inkomen.

Heeft u tips hoe de cliëntondersteuning verbeterd kan worden? Heeft u gebruik gemaakt van een cliëntondersteuner en wilt u deze ervaring delen? Of heeft u geen gebruik gemaakt van cliëntondersteuning maar heeft u hier wel een mening over? Laat het ons weten, we komen graag met u in contact. Mail ons via k.relouw@cranendonck.nl of bel ons via 0495 431 165.

Meer informatie is terug te vinden op www.cranendonck.nl/clientondersteuning


Gratis sportactiviteit Jeugd aan Zet
Via de landelijke regeling Jeugd aan Zet, organiseert de Gemeente Cranendonck in samenwerking met de Sporthub van de Romrijten en CORDAAD Jongerenwerk op 16 mei een gratis sportactiviteit voor jeugd en jongeren van 12 tot en met 26 jaar. De coronacrisis treft jeugd en jongeren ontzettend hard. Sociale ontmoetingen, onderwijs, sport en de mogelijkheid om te werken of even te ontsnappen aan de thuissituatie zijn al een jaar lang enorm lastig. Daarom doet de gemeente mee aan deze landelijke regeling.

Thema ‘Pest mij maar’
Er is gekozen voor het ‘Pest Mij Maar’-programma van ex- prof basketballer Henk Pieterse (2.11 m.). Dit programma bevat veel humor, muziek en makkelijk uit te voeren basketbaloefeningen. Het staat al sinds 2006 bekend om de positieve manier waarop het iedereen met elkaar in beweging zet en verbindt.

Wat gaan we doen op zondagmiddag 16 mei?
De sportactiviteit wordt helemaal uitgevoerd binnen de RIVM-richtlijnen. Iedereen tussen de 12 en 26 kan meedoen! Zelfs als je niet van basketbal houdt is het een aanrader, tenminste als je van ‘samen veel plezier beleven’ houdt. Er zijn twee groepen:

· Groep 1: 12 t/m 15 jaar start om 12:30-14:00 uur

· Groep 2: 16 t/m 26 jaar start om 14:30-16:00 uur

Inloop en aanmelden
Schrijf je vooraf in! Dit om te voorkomen dat het te druk wordt aan de poort. Mail naar j.koch@cranendonck.nl. Vermeld in het onderwerp: JAZ Cranendonck en zet in de mail je naam en leeftijd. Zorg dat je op tijd aanwezig bent zodat we tijd hebben voor de gezondheidscheck.

· Groep 1: start inloop om 12:00 uur

· Groep 2: start inloop om 14:00 uur

Programma Jeugd aan Zet
Wethouder Marcel Lemmen opende op 7 april de eerste Jeugd aan Zet dag voor Basisschool de Boogurt. Deze school mocht voor deze dag speciaal gebruik maken van de sporthal van het BRAVO College. Oprichter van het programma, ex-prof basketballer Henk Pieterse heeft inmiddels al van 7 scholen de groepen 7/8 bezocht. Dit deed hij samen met Nick Maas en Amy van Bogget van de Jongerencampus Cranendonck.

Meer info
Voor meer vragen over de beweegactiviteit neem eens een kijkje op www.pestmijmaar.nl of op hun social media @pestmijmaar of tiktok @bullymeifyoudare.

Voor vragen aan het jongerenwerk kijk eens op hun website: www.jongerenwerkcranendonck.nl. Voor overige vragen kan je terecht bij onze sportconsulente en programmaleidster, Jantien Koch. j.koch@cranendonck.nl of 0612521996. Een appje sturen mag ook altijd.


4 mei Dodenherdenking Cranendonck
Op 4 mei wordt in Cranendonck, vanwege corona in kleine kring een alternatieve dodenherdenking georganiseerd, zonder publiek. RTV Horizon zendt dit op 4 mei om 20.00 uur uit. Of houdt onze social media kanalen in de gaten om de uitzending terug te kijken.


Wat doen de boa’s nou eigenlijk?
De gemeente Cranendonck heeft buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) en toezichthouders. Samen vormen zij het team Toezicht en Handhaving. Het team Toezicht en Handhaving bestaat uit een tweetal vaste boa’s en een tweetal vaste toezichthouders. Het verschil zit ‘m vooral in de bekeuringsbevoegdheid. Daarnaast werken we met flexibel inzetbare toezichthouders, bijvoorbeeld bij grote evenementen.

Misschien zie je ze wel eens rijden in een auto met daarop de tekst Handhaving gemeente Cranendonck. De boa’s en toezichthouders houden toezicht op het naleven van de regels in de openbare ruimte. Ze signaleren als er iets niet goed gaat, reageren op meldingen, waarschuwen bijvoorbeeld de politie, spreken mensen aan en corrigeren op gedrag wat niet hoort en ze treden waar nodig verbaliserend op. De boa’s zijn geen politieagenten. Zij hebben wel samen met de politie een belangrijke rol in het bewaken van de openbare orde en het veiligheidsgevoel in onze gemeente.

Rondes door kernen
De boa’s en toezichthouders maken regelmatig hun rondes door alle kernen van de gemeente en bezoeken plekken waar ze regelmatig meldingen van overlast over krijgen. Enkele voorbeelden zijn: checken van het naleven van de coronamaatregelen zoals het dragen van een mondkapje, 1,5 meter afstand houden en niet met teveel mensen op straat of in de winkels. Ook letten ze op eventuele overlast van hangjongeren, de veiligheid op onder andere het station en de visvijver in Maarheeze, zwerf- en drugsafval, gevaarlijk en fout parkeren, de drukte en het gedrag van recreanten bij onder andere de recreatieplas De Hoort. Dit zijn maar enkele aandachtspunten waar de boa’s hun focus op hebben.

Bereikbaarheid
Mocht je de handhavers willen bereiken, dan kan dat via 0495 - 4311 00. Let op, dit nummer is niet 24/7 bereikbaar, maar verbindt u overdag rechtstreeks door met de boa’s die op dat moment dienst hebben en/of op straat zijn. Kunt u de boa’s niet bereiken of heeft u vraag over de boa’s? Dan kunt u het beste bellen naar Patrick Kuckelkorn (1e contactpersoon) of Renske Coenegracht via 0495 - 4311 00 of stuur een e-mail naar info@cranendonck.nl Bij spoed kunt u contact opnemen met de politie via 112.


Bewonersavond 27 mei Duurzame warmte in Cranendonck
De komende jaren werken we in Nederland hard aan de overstap van aardgas naar een duurzame manier van verwarmen van onze woningen. Niet in één keer, maar stap voor stap en buurt voor buurt maken we de overstap naar duurzaam verwarmen van onze woningen, zodat we in 2050 geen CO2 meer uitstoten. Ook in Cranendonck gaan we onze woningen op een andere manier verwarmen. De gemeente Cranendonck maakt hiervoor eerst een “Transitievisie Warmte”, die eind 2021 klaar is.

Wat hebben we tot nu toe gedaan
In oktober vorig jaar zijn we gestart met het project. Doel is het opleveren van een transitievisie warmte, die inzicht geeft in de mogelijkheden om van het aardgas af te gaan. Het is een eerste stap richting een aardgasvrij Cranendonck in uiterlijk 2050. Inmiddels zijn er verschillende activiteiten gedaan zoals een bewonersenquête, een bewonersbijeenkomst, twee klankbordgroep bijeenkomsten en een ‘brede’ werkgroep waarbij ook klankbordgroepleden aanwezig waren.

In de komende, tweede bewonersbijeenkomst presenteren we onze plannen en wat dit voor u, als bewoner, betekent.

Doe mee aan de bewonersavond
Wilt u weten wat de plannen van de gemeente zijn, de keuzes die we maken en de manier waarop we dit gaan doen? Doe dan mee aan de tweede online bewonersavond op donderdag 27 mei van 19.30 tot 21.00 uur. Deskundigen in de energietransitie leggen tijdens de online bijeenkomst uit wat de transitievisie voor u betekent. Zij beantwoorden vragen en u kunt aandachtspunten doorgeven aan de gemeente.

U kunt zich inschrijven door een e-mail te sturen naar: duurzaam@cranendonck.nl. Meer informatie vindt u op: www.cranendonck.nl/duurzamewarmte

Bent u ondernemer? Op 19 mei 2021 is er een ondernemersbijeenkomst over duurzame warmte in Cranendonck. Inschrijven kan door te mailen naar: duurzaam@cranendonck.nl


Inspraakperiode MER (Milieu Effectrapport) over de geschiktheid van gebieden voor zonne- en windenergie
Begin mei 2021 heeft provincie Noord-Brabant het MER voor het project Regionale Energie Strategie (RES) Metropoolregio Eindhoven vrijgegeven voor inspraak. Meer informatie vindt u op www.energieregiomre.nl.

U kunt het MER gedurende de inspraakperiode van 3 mei 2021 t/m 14 juni 2021 raadplegen via de website van de provincie Noord-Brabant: http://www.brabant.nl/terinzage. Het MER kan in deze periode ook worden ingezien bij het Dienstenplein van het provinciehuis, Brabantlaan 1 te ’s-Hertogenbosch.

Informatiebijeenkomsten
In mei worden 3 digitale informatiebijeenkomsten georganiseerd. In het artikel elders in het gemeentenieuws leest u hier meer over.

Hoe geeft u uw reactie?
U kunt van 3 mei 2021 t/m 14 juni 2021 uw reactie indienen via de website van de provincie Noord-Brabant: http://www.brabant.nl/terinzage

U kunt uw reactie ook schriftelijk geven door deze te sturen naar Provincie Noord-Brabant, Gedeputeerde Staten, Postbus 90151, 5200 MC ’s-Hertogenbosch onder vermelding van: Milieueffectrapport Regionale Energie Strategie (RES) Metropoolregio Eindhoven.

Wat gebeurt er met uw reactie?
Alle zienswijzen worden voorzien van een reactie en opgenomen in een Nota van Zienswijzen. Daarin komt te staan hoe de zienswijzen worden meegenomen in de Regionale Energie Strategie 1.0. De Commissie voor de milieueffectrapportage en Brabant Advies worden om advies gevraagd over het MER. Wij verzoeken beide partijen om de ingediende zienswijzen bij hun advisering te betrekken.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met het Brabant Loket, telefoon 073 681 28 12.


Online bijeenkomst over de milieueffecten van grootschalige zonne- en windparken in de regio
De energietransitie gaat ons allemaal aan: inwoners, ondernemers en overheden. Daarom onderzoeken wij samen waar en hoe we het best duurzame elektriciteit kunnen opwekken in Nederland. Metropool Regio Eindhoven (MRE) werkt aan een regionale energiestrategie (RES). Als onderdeel hiervan is er een milieueffectrapport (MER) opgesteld. Hierin worden de milieugevolgen van de opwekking van elektriciteit met grootschalige zonne- en windparken op een objectieve manier in kaart gebracht. Op deze manier zorgt de regio dat het milieubelang een volwaardige rol speelt in de besluitvorming.

Tijdens de bijeenkomst gaan we in op uw vragen. Daarnaast informeren u over de totstandkoming van het MER en leggen u uit hoe u hierop kunt reageren. Het MER ligt van 3 mei tot 14 juni 2021 ter inzage. U kunt de officiële publicatie hier vinden: http://www.brabant.nl/terinzage

Benieuwd naar hoe het MER is opgezet en uitgevoerd? Wilt u meer weten over de onderzoeksprocedure en welke aspecten er zijn meegenomen? Schrijf u dan in voor deze online bijeenkomst.

De online bijeenkomst vindt plaats via Microsoft Teams op 17 mei van 16.00 tot 18.00 uur. Heeft u interesse in het MER van de Metropoolregio Eindhoven, maar kunt u niet op bovengenoemde datum? Dan kunt u ook aansluiten bij één van de andere sub-regio’s op 18 of 19 mei. Voor meer informatie over het programma gaat u naar www.energieregiomre.nl. Inschrijven doet u via www.energieregiomre.nl/agenda: u gaat naar 17 mei, klik op het gekleurde blokje waarna u nog een paar kliks doet naar de inschrijvingspagina.


Milieustraat gesloten op 5 mei
Op woensdag 5 mei aanstaande is de milieustraat gesloten vanwege Bevrijdingsdag.

Afval aanbieden bij de milieustraat
Wilt u afval aanbieden bij de milieustraat? Vergeet dan niet uw milieupas en pinpas mee te nemen. De milieustraat is alleen toegankelijk voor inwoners van gemeente Cranendonck op vertoon van de milieupas en afrekenen kan alleen met een betaalpas.

Bij de toegang bekijkt een medewerker hoeveel en welk type afval u komt aanbieden. U kunt maximaal 2m3 per keer aanbieden. Op de milieustraat staan voor alle afvalsoorten aparte containers. Asbest kunt u op afspraak gratis aanbieden én compost kunt u gratis afhalen. Heeft u vragen of hulp nodig? Onze medewerkers helpen graag!

Meer informatie?
Openingstijden, tarieven en informatie over hoe het werkt vindt u in de afval-app of op www.cranendonck.nl/afvalkalender


Uitgeschreven personen
Uit onderzoek van de gemeente Cranendonck blijkt dat genoemde personen niet meer woonachtig zijn op het adres waar zij volgens de Basisregistratie personen (BRP) staan ingeschreven. Zij hebben niet voldaan aan de verplichting om binnen 5 dagen na adreswijziging of binnen 5 dagen voor vertrek naar het buitenland hiervan schriftelijk aangifte te doen bij de gemeente.

Voornemen uitschrijven personen
Burgemeester en wethouders van de gemeente Cranendonck hebben het voornemen per de hieronder aangegeven datum de volgende personen uit te schrijven uit de Basisregistratie personen:

Gegevens
O.K. Kasonga Merhawi Mebrhtu - 03-05-2020 - Randweg-oost 32 - Budel - 01-05-021

Mgos - 01-01-1998 - Randweg-Oost 32 - Budel - 11-05-2021

Wat moet u doen
Wordt uw naam hierboven genoemd of weet u waar bovenstaande personen verblijven? Neem dan contact op met de gemeente via 14 0495 of mail klantencontact@cranendonck.nl. Als de gemeente binnen vier weken geen reactie heeft ontvangen, schrijft zij de bovenstaande personen uit naar ‘vertrokken met onbekende bestemming (VOW)’.

Consequentie
Een eventuele ambtshalve uitschrijving uit de BRP kan tot gevolg hebben dat onderstaande personen geen documenten (reisdocumenten, rijbewijs) meer kunnen aanvragen. Ook huurtoeslag, zorgtoeslag, kindertoeslag of een andere vorm van uitkering of financiële ondersteuning kunnen worden stopgezet. Daarnaast kan het gevolgen hebben voor de opbouw van AOW. Het is belangrijk om op het juiste adres ingeschreven te staan.

Meer informatie
Voor de procedure, bezwaar maken en beroep indienen verwijzen wij u naar www.cranendonck.nl/bezwaar


Ontwerp verkeersbesluit verlagen maximumsnelheid Klein-Schoot en Heuvel, Budel-Schoot
Het college van burgemeester en wethouders zijn voornemens tot het verlagen van de maximumsnelheid van 50 kilometer per uur naar 30 kilometer per uur op de wegen Klein-Schoot en Heuvel, binnen de te realiseren verkeerskundige komgrens van Budel-Schoot door plaatsing van bord A1 (A01-30zb) en A2 (A02-30ze) uit het RVV1990 (ref.nr. 1399915C).

De stukken staan vanaf 23 april 2021 voor zes weken ter inzage op www.cranendonck.nl/bekendmakingen


Ontwerp verkeersbesluit instellen voorrangsregeling Klein-Schoot en Heuvel, Budel-Schoot
Het college van burgemeester en wethouders zijn voornemens tot het instellen van een voorrangsregeling ter hoogte van de te realiseren wegversmallingen nabij de te realiseren komgrenzen op Klein-Schoot en Heuvel te Budel-Schoot door plaatsing van borden F5 en F6 uit het RVV1990 (ref.nr. 1400590C).

De stukken staan vanaf 23 april 2021 voor zes weken ter inzage op www.cranendonck.nl/bekendmakingen.


Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie