Luister
Live
3 mei 2021 - 11:21
Deel dit artikel:

Bewonersavond over duurzame warmte in Cranendonck

De komende jaren werken we in Nederland hard aan de overstap van aardgas naar een duurzame manier van verwarmen van onze woningen. Niet in één keer, maar stap voor stap en buurt voor buurt maken we de overstap naar duurzaam verwarmen van onze woningen, zodat we in 2050 geen CO2 meer uitstoten. Ook in Cranendonck gaan we onze woningen op een andere manier verwarmen. De gemeente Cranendonck maakt hiervoor eerst een 'Transitievisie Warmte', die eind 2021 klaar is.

cranendonck24 / Gemeente Cranendonck • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie

In oktober vorig jaar zijn ze gestart met het project. Doel is het opleveren van een transitievisie warmte, die inzicht geeft in de mogelijkheden om van het aardgas af te gaan. Het is een eerste stap richting een aardgasvrij Cranendonck in uiterlijk 2050. Inmiddels zijn er verschillende activiteiten gedaan zoals een bewonersenquête, een bewonersbijeenkomst, twee klankbordgroep bijeenkomsten en een ‘brede’ werkgroep waarbij ook klankbordgroepleden aanwezig waren. "In de komende, tweede bewonersbijeenkomst presenteren we onze plannen en wat dit voor u, als bewoner, betekent", zegt de gemeente.

Doe mee aan de bewonersavond
Wil je weten wat de plannen van de gemeente zijn, de keuzes die ze maken en de manier waarop ze dit gaan doen? Doe dan mee aan de tweede online bewonersavond op donderdag 27 mei van 19.30 uur tot 21.00 uur. Deskundigen in de energietransitie leggen tijdens de online bijeenkomst uit wat de transitievisie voor jou betekent. Zij beantwoorden vragen en je kunt aandachtspunten doorgeven aan de gemeente. Je kunt je inschrijven door een e-mail te sturen naar duurzaam@cranendonck.nl. Meer informatie vind je op de pagina Duurzame Warmte.

Ben je ondernemer? Op 19 mei 2021 is er een ondernemersbijeenkomst over duurzame warmte in Cranendonck.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug