Luister
Live
4 mei 2021 - 06:16
Deel dit artikel:

Toon en Nellie Vestjens 60 jaar getrouwd: 'We houden wel van feestjes'

“Zonder corona was het een mooi feestje geworden, net als tien jaar geleden.” Toen het gouden huwelijk, dit jaar staat de teller voor Toon en Nellie Vestjens uit Maarheeze al op zestig jaar, diamant dus. Maar de vele jaren aan liefde kunnen niet uitgebreid gevierd worden.

cranendonck24 / Stijn van Mierlo • Beeld - HBL Fotografie

Het bezoek komt af en aan op 3 mei 2021. Want zestig jaar eerder stapten Toon en Nellie in het huwelijksbootje. De twee vonden elkaar op de dansvloer van De Gouden Leeuw in Heeze. De plaats waar Nellie vandaan komt. Toon niet, hij komt uit Budel-Schoot. Puur toeval dat ze elkaar troffen op 21- en 17-jarige leeftijd. “Ik ging altijd dansen”, vertelt Toon. Nellie voegt lachend daaraan toe: “Maar hij kon helemaal niet dansen.” Twee jaar laten besloten ze te gaan trouwen en samenwonen.

Dat samenwonen hebben ze lang gedaan, voornamelijk in Budel-Schoot. 54 jaar om precies te zijn. Maar inmiddels wonen ze allebei in Maarheeze, bij Marishof. Want zo’n zes jaar geleden kreeg Toon twee keer een herseninfarct. Een tijdje nam Nellie de zorg op zich, totdat ze zelf ook ziek werd. “Wij zijn toen naar hier (Maarheeze, red.) verhuisd”, vertelt Nellie, omdat een van haar dochters daar ook woont.

Werk en kinderen
Toon verdiende, totdat ze gingen samenwonen, de kost als bakkersknecht in Maarheeze. Daarna ging hij werken in de bouw, bij aannemersbedrijf Wilma in Weert. Nellie zorgde thuis voor de kinderen en deed het huishouden. Samen hebben ze twee dochters. Trots vertelt Nellie hoe daar inmiddels vier kleinkinderen en twee achterkleinkinderen bij gekomen zijn. “En de derde is op komst”, voegt ze daaraan toe. “Dat is prachtig.”

Burgemeester op bezoek
Verspreid over twee dagen komt de directe familie van het diamanten paar langs bij zorgcentrum Marishof. Daar staat een tafel, met eromheen versierselen. Op de trouwdatum komen ook burgemeester Roland van Kessel en wethouder Frans Kuppens even binnenwippen. Van Kessel overhandigt het paar een cadeau: de trouwakte in een lijstje, zoals die in 1961 opgesteld is. Ze nemen plaats en maken een praatje met Toon en Nellie.

Of er nog een feestje komt, later dit jaar, sluit de familie niet uit. “Want”, zegt Nellie, “we houden wel van feestjes.”

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug