Luister
Live
11 juni 2021 - 11:15
Deel dit artikel:

Engelse piloot van Cranendonckse luchtfoto’s uit 1944 op 100-jarige leeftijd overleden

Flying Officer Kenneth John Hammond (Ken) Nichol is onlangs op 100-jarige leeftijd, na een kort ziekbed, overleden. Hij was onder andere betrokken bij de fotografie van ons heemgebied vanuit de lucht, in de dagen voor de bevrijdingsoperatie Market Garden in september 1944.

cranendonck24 / Heemkundekring De Baronie van Cranendonck • Beeld - Heemkundekring De Baronie van Cranendonck

Via Heemkundekring De Baronie van Cranendonck

Ken werd geboren op 9 juli 1920 in Manchester en is op 28 mei 2021 overleden in een verzorgingshuis in het Engelse Worthing. Hij was gedurende de Tweede Wereldoorlog piloot bij de Royal Air Force (RAF). Hij was onder andere betrokken bij de fotografie van ons heemgebied vanuit de lucht in de dagen voor de bevrijdingsoperatie Market Garden in september 1944.

Naar deze vluchten en de toen gemaakte luchtfoto’s deed Wim Ogier uit Budel, lid van Heemkundekring De Baronie van Cranendonck, de afgelopen jaren onderzoek, waarbij hij de voormalige piloot traceerde. Over de achtergronden en resultaten van deze fotoverkenningsoperaties deed hij verslag in het tijdschrift Aa-kroniek van 2018 nummer 3.

Foto's
Klik op onderstaande links voor de foto's en het verhaal:
dotkadata.com/de-bevrijding-van-budel-zicht
dotkadata.com/reconstructie_luchtfotoverkenningsvlucht

Vol en gelukkig leven
De Flying Officer had een heel vol en gelukkig leven en zag erg uit naar de kaart van de Koningin die hij op 100-jarige leeftijd zou krijgen. Op 9 juli 2020 ontving hij die felbegeerde kaart en was daar erg blij mee.

Op uitnodiging van de nabestaanden was ons kringlid Wim Ogier bij de uitvaart op 8 juni 2021 in Worthing aanwezig via een videoverbinding.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug